. Sunday, 24 December 2017 .
another personal update. macam biasa la, nak cerita event yang terjadi dalam life aku beberapa menjak ni. bila hidup kau sedikit uneventful, bila terjadi sesuatu benda tak kira kecik atau besar, memang rasa nak cerita je semua benda. so, ini adalah cara aku bercerita. menaip kat blog. hahahahhaha sebab aku selesa begituuuuuuu. 

assalamualaikum dan salam sejahtera ke atas semua. 

hari jumaat lepas, malam. adik aku balik rumah bercuti beberapa hari selepas berhempas pulas study. lepas ambik dia kat terminal. kita makan dulu sebelum balik rumah.

macam biasa. gambar makanan dan gomenasai. wakakaka. aku suka gila doh makan benda ala steamboat kat stick tu. makan lagi cicah kuah sambal disediakan. perghhh2 je la mampu. memang mengenyangkan la bagi manusia yang suka makan benda macam ni dari makan nasi. ye, aku.'

next day, sabtu (semalam)
semangat pulak dia ajak keluar jenjalan bagai. macam biasa, aku la driver. nasib baik dah ok sikit bawak kereta. tu yang rajin keluar tu. hahhahahaha kalau dulu, liat gila nak drive. sekarang ok kot. lol. ramai sungguh orang kat pasar/mall hari sabtu. pening kepala aku tengok orang ramai sangat. hahahhahaa ok

elin beli oppo. kamera selfie cantik gilos. berseri2 muka bila ambik gambar guna kamera oppo.

oiii takoyaki yang mahal. rm4.50 untuk tiga ketul spicy takoyaki. makan seketul sorang je mampu. hahahaha sedap memang sedap la. makan lagi panas2. nak takoyaki hari2 boleh?

pastu, masuk MR. DIY. memang tak sah keluar tanpa beli something. beli jugak walaupun beberapa ketul benda seperti bookmarks yang berharga rm0.50 hahahahah

treats untuk budak yang dapat 5A pt3 haritu. tahniah nisa. terimakasih elin sebab belanja. lols. mcd sebab tu permintaan si nisa dan kesanggupan si elin belanja. pedas jugak ayam goreng spicy tu, terbatuk2 makan. minum lagi air bergas, rasa berasap lidah (hiperbola). 

acah OOTD atau outfit of the day. sweater hitam tu selalu gila pakai all time fav piece of cloth. haha. memang selalu gila guna bila keluar memana. pakai pulak tshirt fav yang jugak aku selalu pakai. hahhahahaha macam takda baju lain kan. tapi tu la, bila dah fav memang selalu la pakai. skirt tu dulu selalu guna masa pergi kelas. nostalgia sungguh. wahaha. bila pakai skirt kembang macam princess tu, hati2 la naik escalator ye, jaga skirt elok2. hehehe

kitorang yang comel. *muntah pelangi* tq filter and lighting. #oppo
sorang missing in action sebab tak ikut sama jenjalan (si aien)


balik rumah lewat petang, semua dah penat.
penat pun berbaloi sebab dapat banyak gambar cantik. hahahahhah
k bye.

sekian, ilal liqa
and see ya when i see ya lah


siblings day out

. Saturday, 16 December 2017 .
giveaway time! yayyyy finally. assalamualaikum and peace upon you!


this giveaway is to appreciate her blog followers, readers and viewers. ahhh so kind of you!!
two winners of this giveaway chosen based on random and all the term&cond are so easy. i never had any Duck brand items, so may the LUCK be with me. hahahhahaa ✌



click the banner above to go to her blog and join! ❤


end 25.12.2017

Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia

. Tuesday, 12 December 2017 .
kebelakangan ini, aku rasa life aku sangat dull. i don't do anything beneficial and i hate it. mood blogging pun affected sama. sampai rasa boring oi blog. tup2, blog jugak aku hadap hampir tiap masa. tak bukak pun rindu. hahhahahhahaa

assalamualaikum and peace upon you~
nak cerita apa bulan november atau bulan sebelas yang lalu?

sejujurnya aku taktau nak cerita pasal apa. lols, so cerita pasal makanan je la. nak expect aku cerita pasal isu semasa, memang tak la, sebab malas nak kupas. kalau pasal makanan, memang banyak je benda yang aku nak kupaskan. lol.

kau tau antara benda paling bahagia di dunia salah satunya ialah, bila kau lapar, tetiba ada orang bagi makanan. rezeki sangat beb. maka burgerbira la aku. makan burger sambil lepak tengok anime. burger apa paling sedap? street burger la, kekadang boleh kalah burger franchise terkenal macam kfc tu. tapi masa makan burger dalam gambar nie, rasa dia tak berapa sangat (macam pembuat burger beginner sebab aku rasa aku boleh buat burger lagi sedap, wakakkakaka), lepas tu, kali kedua order (hari lain), sedap pulak burger dia. jadi la burger ikut mood. lalallalalala

ni untuk nenek aku. beli kat kedai makan sebagai snack makan tengah malam. lol. sedap jugak. sos dia rasanya aku pun boleh buat, sebab rasanya cuma sos cili + bawang2 dan bahan lain ditumis. pernah buat dulu tapi masakan lain la (sambal telur). aish udang tu, kepala je besar. aku tak makan kepala tu, family aku pun tak. ada ke yang makan kepala udang, boleh makan ke? answer please, curious gila ni. 

cara makan jagung paling best ialah, direbus dan kemudian sapu butter dan dipanggang atas api dan kemudian sapu butter lagi. jadilah jagung panggang. sejujurnya aku belum pernah try jagung panggang. hahahhaha tau sebab mak aku cerita je. selalunya cara paling win, kitorang makan jagung ialah sapu butter atau letak garam sikit. untuk jagung tongkol la. jagung segera2 yang campur mayonis/susu tu tak kira. lol. 

tetiba craving icecream dalam kon macam ni. musim panas2 memang best la makan icecream. kalau icecream, tiap hari pun aku boleh makan tanpa rasa muak bila berdepan cuaca panas kat malaysia ni.

okay, stop pasal makanan. hahahhaha

benda fav aku bulan november rasanya sama macam bulan oktober yang lepas. cuma adalah beberapa movies dan kdrama yang aku layan. nanti aku review kalau ada masa. hahahhaha. 

bulan november korang pulak macam mana?
mesti banyak makan jugak kan? hehehhee

sekian,
ilal liqa'

november 2017 | stories and what?

. Wednesday, 6 December 2017 .
akhirnya, ada jugak benda nak diupdate kat blog ni. hahahhaha. seminggu lebih dah tak upate blog. nak tanya 'ada yang rindu tak?' macam syok sendiri pulak. wahhahahhahaha. so, i'm back with a food post.

amaran, jangan tengok dan baca kalau lapar.
sebab aku pun bila menaip post ni balik, rasa nak meleleh air liur. hahahhahhaa

assalamualaikum dan peace upon you~

KFC Chicken X Pizza = CHIZZA

okay, beberapa hari lepas, aku berpeluang makan di kfc dan memesan menu terbaru KFC iaitu CHIZZA. beberapa minggu sebelum ni dah viral pasal KFC Chizza ni. banyak tak puas hati konon, lain iklan lain rupa sebenar. hahahhahahha. siapa suruh buat expectation tinggi melangit. kfc kot, tak payah buat expectation sangat. yang penting sedap dan berbaloi. cukup.


gambar atas ni adalah menu2 CHIZZA berserta harga. ala carte RM7.90, combo RM12.10 dan chizza box RM16.50. aku pilih yang combo. sebab nak air dan fries.


sebab expectation aku ngan kfc ni tak berapa tinggi sangat, aku okay je dengan size serving dia. yang penting sedap. bila cerita pasal sedap, apa rasa dia? rasa dia sedap la, hahahhahaha nasib baik dia serve panas2. ayam masih rangup dan juicy, cheese dia masih boleh tarik2.  

aku suka manis dan juicy cebisan nanas tu, dan sos tomato dan bawang (yes, ada bawang holland/bawang besar) pun buat rasa dia masam2 pedas. perfect la bagi deria rasa aku sebagai penggemar pizza dan ayam goreng.

lepas tu, makan tak habis sebab aku busy makan makanan orang lain, wakakakkaka. tapau bawak balik rumah. bila balik rumah, confirm dah sejuk kan, sedap ke makan bila dah sejuk? sedap jugak. cuma cheese atas tu tak boleh tarik2 lagi la, jadi kejung gitu. yang lain masih sedap lagi. so, my conclusion, cun makan panas2 sebab lagi berselera dengan effect cheese tarik. hahahhaha

zoom sikit. masa nie masih panas2. nampak kat cheese dia macam meleleh gitu. masa balik rumah, cheese dia macam mengecut sikir sebab dah sejuk kan. hahahhahha.

bagi aku, sesiapa penggemar ayam goreng dan pizza, kena la try. sebab aku puas hati jugak la. harga pun berpatutan. tak cukup satu? order la dua. wakkakaka. aku kenyang je makan yang satu ni. alhamdulillah. 

korang dah merasa ke kfc chizza ni? sedap ke tak? share opinion korang! 🍕🍗

sekian,
ilal liqa
see u when i see u lah

kfc chizza