Wednesday, 6 December 2017

kfc chizza

akhirnya, ada jugak benda nak diupdate kat blog ni. hahahhaha. seminggu lebih dah tak upate blog. nak tanya 'ada yang rindu tak?' macam syok sendiri pulak. wahhahahhahaha. so, i'm back with a food post.

amaran, jangan tengok dan baca kalau lapar.
sebab aku pun bila menaip post ni balik, rasa nak meleleh air liur. hahahhahhaa

assalamualaikum dan peace upon you~

KFC Chicken X Pizza = CHIZZA

okay, beberapa hari lepas, aku berpeluang makan di kfc dan memesan menu terbaru KFC iaitu CHIZZA. beberapa minggu sebelum ni dah viral pasal KFC Chizza ni. banyak tak puas hati konon, lain iklan lain rupa sebenar. hahahhahahha. siapa suruh buat expectation tinggi melangit. kfc kot, tak payah buat expectation sangat. yang penting sedap dan berbaloi. cukup.


gambar atas ni adalah menu2 CHIZZA berserta harga. ala carte RM7.90, combo RM12.10 dan chizza box RM16.50. aku pilih yang combo. sebab nak air dan fries.


sebab expectation aku ngan kfc ni tak berapa tinggi sangat, aku okay je dengan size serving dia. yang penting sedap. bila cerita pasal sedap, apa rasa dia? rasa dia sedap la, hahahhahaha nasib baik dia serve panas2. ayam masih rangup dan juicy, cheese dia masih boleh tarik2.  

aku suka manis dan juicy cebisan nanas tu, dan sos tomato dan bawang (yes, ada bawang holland/bawang besar) pun buat rasa dia masam2 pedas. perfect la bagi deria rasa aku sebagai penggemar pizza dan ayam goreng.

lepas tu, makan tak habis sebab aku busy makan makanan orang lain, wakakakkaka. tapau bawak balik rumah. bila balik rumah, confirm dah sejuk kan, sedap ke makan bila dah sejuk? sedap jugak. cuma cheese atas tu tak boleh tarik2 lagi la, jadi kejung gitu. yang lain masih sedap lagi. so, my conclusion, cun makan panas2 sebab lagi berselera dengan effect cheese tarik. hahahhaha

zoom sikit. masa nie masih panas2. nampak kat cheese dia macam meleleh gitu. masa balik rumah, cheese dia macam mengecut sikir sebab dah sejuk kan. hahahhahha.

bagi aku, sesiapa penggemar ayam goreng dan pizza, kena la try. sebab aku puas hati jugak la. harga pun berpatutan. tak cukup satu? order la dua. wakkakaka. aku kenyang je makan yang satu ni. alhamdulillah. 

korang dah merasa ke kfc chizza ni? sedap ke tak? share opinion korang! 🍕🍗

sekian,
ilal liqa
see u when i see u lah

25 comments:

  1. the chizza looks yummy! belum try lagi, maybe later when I'm out to pekan hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try, sebab bagi BV memang sedap makan panas2 :D

      Delete
  2. Replies
    1. bagi BV sedap je :D boleh ry lepas ni :3

      Delete
  3. Tak rasa lagi but I think it is an interesting combination :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes it is, ayam goreng + pizza. dah la BV suka dedua, memang sedap :D

      Delete
  4. ahhahha memang tengah lapar ni. i've tried this last week. well not bad i can say.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha pergi makan please. yess, nasib baik not bad kan :D

      Delete
  5. kmk blum rasanya agikkkk hahaha. kwn kmk smua madah sik nyaman gilak alu lah terbatal niat nak makan hariya haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la merasa kaktk. maybe lain orang lain rasanya. hehehe bagi kmk okay jak rasanya. nyaman :D

      Delete
  6. Looks good enough, belum cuba lagi nih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh it is. boleh cuba la lepas ni :D

      Delete
  7. my first experience with chizza isnt that great like yours hahaha

    btw i'm back oh yeah~ <3

    new blogpost: https://linasyay.blogspot.my/2017/12/kedai-rm5-jepun.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha nasib baik BV rasa okay je :D biasa la, lain orang lain citarasa kot :D

      welcome backkkk!

      Delete
  8. yes sedap gila! dua kali dah makan dan size yg saya dpt memang tak mengecewakan xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, ikut luck jugak tu. hehehhe bagi BV pun memang tak mengecewakan pun :D

      Delete
  9. Weh, I'm on diet so your post is killing meh :'((

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha sorry2. but, maybe you can have this on ur 'cheat day' wehehehe

      Delete
  10. belum try lagi. Nampak sedap :)

    ReplyDelete
  11. sy dah try jugak! mmg sedap! hehe

    ReplyDelete
  12. late to the party! tak try lagi kfc chizza ni, SOBS!

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete
  13. Dah try 2 kali. Sy bg 3 bintang 😄

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!