Sunday, 24 December 2017

siblings day out

another personal update. macam biasa la, nak cerita event yang terjadi dalam life aku beberapa menjak ni. bila hidup kau sedikit uneventful, bila terjadi sesuatu benda tak kira kecik atau besar, memang rasa nak cerita je semua benda. so, ini adalah cara aku bercerita. menaip kat blog. hahahahhaha sebab aku selesa begituuuuuuu. 

assalamualaikum dan salam sejahtera ke atas semua. 

hari jumaat lepas, malam. adik aku balik rumah bercuti beberapa hari selepas berhempas pulas study. lepas ambik dia kat terminal. kita makan dulu sebelum balik rumah.

macam biasa. gambar makanan dan gomenasai. wakakaka. aku suka gila doh makan benda ala steamboat kat stick tu. makan lagi cicah kuah sambal disediakan. perghhh2 je la mampu. memang mengenyangkan la bagi manusia yang suka makan benda macam ni dari makan nasi. ye, aku.'

next day, sabtu (semalam)
semangat pulak dia ajak keluar jenjalan bagai. macam biasa, aku la driver. nasib baik dah ok sikit bawak kereta. tu yang rajin keluar tu. hahhahahaha kalau dulu, liat gila nak drive. sekarang ok kot. lol. ramai sungguh orang kat pasar/mall hari sabtu. pening kepala aku tengok orang ramai sangat. hahahhahaa ok

elin beli oppo. kamera selfie cantik gilos. berseri2 muka bila ambik gambar guna kamera oppo.

oiii takoyaki yang mahal. rm4.50 untuk tiga ketul spicy takoyaki. makan seketul sorang je mampu. hahahaha sedap memang sedap la. makan lagi panas2. nak takoyaki hari2 boleh?

pastu, masuk MR. DIY. memang tak sah keluar tanpa beli something. beli jugak walaupun beberapa ketul benda seperti bookmarks yang berharga rm0.50 hahahahah

treats untuk budak yang dapat 5A pt3 haritu. tahniah nisa. terimakasih elin sebab belanja. lols. mcd sebab tu permintaan si nisa dan kesanggupan si elin belanja. pedas jugak ayam goreng spicy tu, terbatuk2 makan. minum lagi air bergas, rasa berasap lidah (hiperbola). 

acah OOTD atau outfit of the day. sweater hitam tu selalu gila pakai all time fav piece of cloth. haha. memang selalu gila guna bila keluar memana. pakai pulak tshirt fav yang jugak aku selalu pakai. hahhahahaha macam takda baju lain kan. tapi tu la, bila dah fav memang selalu la pakai. skirt tu dulu selalu guna masa pergi kelas. nostalgia sungguh. wahaha. bila pakai skirt kembang macam princess tu, hati2 la naik escalator ye, jaga skirt elok2. hehehe

kitorang yang comel. *muntah pelangi* tq filter and lighting. #oppo
sorang missing in action sebab tak ikut sama jenjalan (si aien)


balik rumah lewat petang, semua dah penat.
penat pun berbaloi sebab dapat banyak gambar cantik. hahahahhah
k bye.

sekian, ilal liqa
and see ya when i see ya lah


20 comments:

  1. muka adik ktk nak sebelah kanan ya nang sebijik mcm muka ktk hehe :P
    kmk pun suka makan bebola ya daripada makan nasik hahaha kenyang juak dipolahnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahahha selalu juak nenga orang madah macam ya :D
      yeahhh sama la kitaaaa, nang kenyang rasa lepas makan ya jak :3

      Delete
  2. comelnya 4 beradik ni xD jadi kakak2 ni memang kena buli jadi driver je, saya slalu buli kakak saya ajak keluar jalan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha kan, memang kena buli je. nanti kalau dorang dah ada lesen sendiri, dorang pulak jadi driver XD

      Delete
  3. Kalau datang blog BV ni, memang meriah sangat dengan makanan :D

    By the way, muka adik beradik serupa sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, hahhahaha BV suka ambik gambar makanan :D

      selalu jugak dengar orang kata camtu hahaha XD

      Delete
  4. Nampak sedap Takoyaki, lama gila dah tak makan! Biasa la bila dah masuk DIY memang wajib keluar pegang beg plastik dia walaupon takde niat nak membeli.
    Sama la Lya pon asyik pakai baju yang sama bila keluar sebab paling favourite padahal baju penuh je almari tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh makan nanti. yeahhh, sama la. mesti ada je benda yg dibeli T^T
      kan, bila la suka, memang ulang2 pakai pun tak kisah :D

      Delete
  5. Bestnya keluar adik beradik semua. Since adik beradik semua dah kerja, dah lama tak keluar sekali :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. best jugak. boleh la cari masa yg sesuai nak keluar bersama2. :D

      Delete
  6. I prefer to eat those fast foods compared to rice too.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayyy sama la. high five :D
      rasanya fast foods lebih menyelerakan :3

      Delete
  7. Rasanya saya antara salah satu manusia yg tak suka makan nasi and dapat kekenyangan from makanan merepek2 tu. hahahaha even tho allergic, takkkkk.... tetap jugak nk makan, especially ayam McD tu.

    Alhamdulillah adik beradik masih lagi tak sibuk untuk keluar hangout together. It's always a good time to hang with your loved ones.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha sama la kita. kannn, kalau dah suka, memang tak kisah dah. memang sedap ayam mcD. rangup pedas2. tetiba teringin lagi XD

      yes, Alhamdulillah. :D

      Delete
  8. McDonald's ❤❤❤ and muka korang adik beradik memang copy paste ek, sebijik belake hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha kannn. memang copy paste rasanya XD

      Delete
  9. takoyaki sini RM5 utk 4 ketul, mujur la isi dia besar2 :D

    BV 4 beradik ea?

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg besar2 tu best. kat sini kecik2 biasa2 je :D

      kalau termasuk BV ada 5. :D

      Delete
  10. Takoyaki sedap tapi tu lah, mahal kan. Kalau beli, rasa nak makan semua, tak nak offer kat orang. Gila kedekut. Haha.

    Oppo kini lebih jelas :D Selfie guna Oppo memang terbaik gambarnya. Sebab tu jugaklah kalau nak selfie, siqah pinjam phone suami. Kiki.

    Muka adik beradik BV lebih kurang semuanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, hahahha takoyaki memang sedap. memang rasa taknak offer/kongsi kalau beli sebab takbanyak. hahhaha XD

      jeles ngan kamera selfie oppo, rasa cantik je selfie. BV pulak pinjam adik punya je la :3

      banyak jugak yg bagitau XD

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!