bye 2017 welcome 2018

. Friday, 5 January 2018 .
bye 2017 welcome 2018. banyak benda yang terjadi sepanjang 2017 ni tapi tak banyak yang terjadi pada aku. hahahha. what? seriously, my life so dull. sooooooooo soooooo dull. i try to polish it every month. pffttt.

assalamualaikum and peace upon you.


jujur aku kata. my 2017 bukanlah 'my year'. full of ups and downs and mostly downs. hahahhahaa. tapi alhamdulillah, setiap benda buruk terjadi, aku berusaha terima dengan baik (see the bright side). berusaha sebaik boleh tengok semua benda secara positif. tapi terus positif pun tak elok jugak. nanti jadi BUTA POSITIF. maksudnya, semua yang benda buruk terjadi akan dipositifkan tanpa had sehingga boleh buat diri kau 'downgraded'. negatif boleh la sikit2. wakakkaa. got what i actually means? takfaham sudah.

kalau belek2 carta kehidupan aku sepanjang 2017. the only achievement in the blog that i proud of is monthly summary yang aku buat setiap bulan.

JANUARY 2017 | STORIES X THROWBACK
FEBRUARY 2017 STORIES X FAVOURITE
MARCH 2017 | STORIES X SUMMARY
DECEMBER 2017 | ***COMING SOON*** entry otw. lol

congrats to myself. rajin update benda yang aku buat tiap bulan. hahhahahahha. so, aku takkan kupas tiap bulan macam tahun lepas. sebab semua aku dah cerita dalam setiap posts diatas. 

2017 BEST NINE ๐Ÿ“ท
semua post pasal 2017 best nine kat instagram stories dan blog, aku pun ofcourse rajin nak menjebakkan diri ini. lol. follow la instagram aku kalau nak tengok insta stories yang merapu. hahahhahahha. ter'promote' diri puleks. 

azam tahun baru?
heret balik azam tahun lepas. hahahhaa nampak tak betapa sadisnya aku tahun lepas. sendu du du betul lah. tapi takpe, hidup mesti diteruskan. semoga tahun 2017 menjadi pengajaran terindah dalam hidup aku. belajar bagi diri sendiri peluang kedua. hidup cuma sekali, tapi walau rebah berkali-kali, bukan bermakna kau takkan kembali. cewahhhhhh. 

semoga tahun 2018 akan menjadi lebih baik bagi aku dan orang sekeliling aku. inshaALLAH. 
never EVER give up okay!! yeahhhhh~

SELAMAT TAHUN BARU 2018!!
meriah betul ambang 2018 kat perumahan family aku haritu, depan belakang kiri kanan main bunga api dalam 15 minit tak henti2. bukan senang nak nampak percikkan bunga api dari pangkal ke hujung bunga dia. excited giler. terima kasih jiran2 tetangga. hahahhaa

tahun baru korang pulak macam mana? dapat tak tengok bunga api? ๐ŸŽ‡๐ŸŽ†

sekian,
ilal liqa'
see ya when i see ya lah. 





bye 2017 welcome 2018. banyak benda yang terjadi sepanjang 2017 ni tapi tak banyak yang terjadi pada aku. hahahha. what? seriously, my life so dull. sooooooooo soooooo dull. i try to polish it every month. pffttt.

assalamualaikum and peace upon you.


jujur aku kata. my 2017 bukanlah 'my year'. full of ups and downs and mostly downs. hahahhahaa. tapi alhamdulillah, setiap benda buruk terjadi, aku berusaha terima dengan baik (see the bright side). berusaha sebaik boleh tengok semua benda secara positif. tapi terus positif pun tak elok jugak. nanti jadi BUTA POSITIF. maksudnya, semua yang benda buruk terjadi akan dipositifkan tanpa had sehingga boleh buat diri kau 'downgraded'. negatif boleh la sikit2. wakakkaa. got what i actually means? takfaham sudah.

kalau belek2 carta kehidupan aku sepanjang 2017. the only achievement in the blog that i proud of is monthly summary yang aku buat setiap bulan.

JANUARY 2017 | STORIES X THROWBACK
FEBRUARY 2017 STORIES X FAVOURITE
MARCH 2017 | STORIES X SUMMARY
DECEMBER 2017 | ***COMING SOON*** entry otw. lol

congrats to myself. rajin update benda yang aku buat tiap bulan. hahhahahahha. so, aku takkan kupas tiap bulan macam tahun lepas. sebab semua aku dah cerita dalam setiap posts diatas. 

2017 BEST NINE ๐Ÿ“ท
semua post pasal 2017 best nine kat instagram stories dan blog, aku pun ofcourse rajin nak menjebakkan diri ini. lol. follow la instagram aku kalau nak tengok insta stories yang merapu. hahahhahahha. ter'promote' diri puleks. 

azam tahun baru?
heret balik azam tahun lepas. hahahhaa nampak tak betapa sadisnya aku tahun lepas. sendu du du betul lah. tapi takpe, hidup mesti diteruskan. semoga tahun 2017 menjadi pengajaran terindah dalam hidup aku. belajar bagi diri sendiri peluang kedua. hidup cuma sekali, tapi walau rebah berkali-kali, bukan bermakna kau takkan kembali. cewahhhhhh. 

semoga tahun 2018 akan menjadi lebih baik bagi aku dan orang sekeliling aku. inshaALLAH. 
never EVER give up okay!! yeahhhhh~

SELAMAT TAHUN BARU 2018!!
meriah betul ambang 2018 kat perumahan family aku haritu, depan belakang kiri kanan main bunga api dalam 15 minit tak henti2. bukan senang nak nampak percikkan bunga api dari pangkal ke hujung bunga dia. excited giler. terima kasih jiran2 tetangga. hahahhaa

tahun baru korang pulak macam mana? dapat tak tengok bunga api? ๐ŸŽ‡๐ŸŽ†

sekian,
ilal liqa'
see ya when i see ya lah. 





9 comments

  1. happy new year my dear. may 2018 be a better year for all of us. ameen

    ReplyDelete
  2. Good luck BV. Hope 2018 will treat you well :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks! you too :D
      hope all is well :)

      Delete
  3. Replies
    1. happy new year too Rasya! have a great year :D

      Delete
  4. This year there's nothing much I do. Just habiskan malam new year dalam pawagam je tengok Jumanji. Anyways Happy New Year BV.

    May this year would be another amazing year for you!

    lakiterok.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh layan Jumanji tahun baru. best jugak tu. :D happy new year to you too :D

      inshaALLAH and you too :)

      Delete
  5. selamat tahun baru budakvanilla! (eventho dah 16 januari lol). samalah, 2017 was not my year too memang serabut banyak sangat downs dripada ups nya. bestnya dapat smbut new year. saya tak T^T sebab sehari lepas new year (2/1/18) saya start final exam...so mcm...mulakan new year dengan final exam xD..hahahah

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!

newer older Home