Saturday, 7 July 2018

Samyang Spicy CARBONARA

banyak cerita pasal makanan. so, nak cerita pasal makanan lagi. wohoho. macam yang korang tau, aku suka try makanan yang baru dan viral. tapi rasanya korang taktau pun aku. aku saja propa sebab nak penuhkan ayat pembuka kat atas nie. hahhahaha k. nak review pasal flavor terbaru SAMYANG SPICY STIR FRIED NOODLES aka ramen korea paling popular di malaysia. ehem. 

assalamualaikum dan salam sejahtera hendaknya~

REVIEW SAMYANG SPICY CARBONARA

lama dah mengidam nak makan samyang carbonara nie lepas tengok beberapa youtuber dari korea ada review dan buat mukbang pasal samyang carbonara nie. serius terliur. lama beberapa bulan kemudian baru masuk malaysia dan siap ada cop halal lagi. 

so, beli la se-packet berharga dalam RM6 (mahal eh memang makanan import mahal2 khennnnz), nak merasa ku gagahkan jua. 

cop HALAL

sebenarnya nak tunjuk ingredients dia. tapi tak nampak pulak gambar nie. yang pasti salah satu ingredients carbonara adalah cheese.

the samyang sauce dan carbonara (serbuk cheese?) 

rasa dia masih lagi pedas membara macam yang original spicy tu, tapi ada rasa cream2 berlemak sikit. lebih sedap dari yang biasa bagi aku. adik2 aku kata kurang sikit pedas dari yang biasa maybe sebab wujudnya rasa carbonara tu. aku tak habis makan sebab pedas membara tahap sakit lidah macam makan cili hidup. lol. (sebenarnya aku memang tak berapa sangat makan makanan pedas, sengaja makan benda nie sebab craving dan pengaruh sosial media hahhha)

tapi adik2 aku suka, siap beli lagi samyang carbonara nie. walaupun dorang pun asyik cakap "PEDASSS PEDASSSS" bila makan, tapi habis jugak. memang betul2 sedap la tu kan XD

ada yang kata, bila makan makanan yang pedas nie, boleh hilangkan stress. seriously?
aku makin stress sebab pedas dan hidung siap berair. tapi dapat la makan dalam segarfu dua. 

korang dah merasa ke samyang carbonara nie?
tahan pedas tak? (jealous gila dengan siapa yang boleh tahan)

sekian
ilal liqa'
see ya when i see ya

14 comments:

  1. Belum try lagi ni,
    Yang samyang cheese tu for me tak pedas, so yg ni i think dia add up carbonara kot
    Btw, tak muak ke cheese+carbonara samyang?

    http://atheeradayana.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, yang nie tak muak pun. rasa cream2 tak lebih2 pun. sedap jugak, cuma masih pedas bagi BV XD

      Delete
    2. sedap sgt yang carbonara ni XD for me tak pedas langsung sbb ya lah rasa cheese dia lebih and portion cili dia bagi pun kurang drpd yg original

      Delete
  2. rasa teringin jak nak makan eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. please cuba, sebab nak carbonara tk lemak bercream. kmk suka walaupun pedas :D

      Delete
  3. haritu nak ambik tapi takut pulak tak sedap but reading this, gonna buy it next time :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh, boleh la grab yang nie next time. memang sedap walaupun pedas :D

      Delete
  4. yess! ni samyang favourite saya sbb tak pedas xD paling [enting rasa dia creamyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn, fav BV jugak laaa :D memang rasa dia creamy2, tu yang sedap XD

      Delete
  5. kalau yang cheese tu saya letak 2-3 sudu je sebab tak tahan pedas hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh nak jugak la try macam nie. sebab BV pun tak tahan pedas :D

      Delete
  6. Belum beli dan try lagi.Rabia sejenis tak makan pedas..cili pun tak tertahan dah tau.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!