chill out

. Sunday, 23 September 2018 .
beberapa hari lepas, aku dan adik dan cousin jenjalan setelah berapa lama merancang nak keluar sama. ajak si cousin sorang tu tak dapat keluar sama pulak. so kami keluar bertiga, aku, adik aku dan si aimi (cousin), si arawh (lol cousin jugak) tak dapat join. tak complete la team cousin aka childhood friends nie. lama tak keluar sama2, semua dah dewasa, dah ada komitmen sendiri. bila ingat balik zaman kanak2 ribena dulu, rasa lawak gila perangai semua sebab membesar sama2 kat kawasan yang sama. sekolah menengah yang sama, belajar kat poli pun sama sebab umur dekat2. :)

assalamualaikum dan salam sejahtera
short update :3

aku taktau la kenapa mesti makan kfc bila keluar sama2, hahahaha maybe tu macam easy food kot, semua confirm suka dan mudah dapat, cepat pulak tu.


macam biasa, aku suka try menu baru kfc, value bowl (loaded go bowl - cheezy) basically, bowl nie ada fries, ayam kecik2 dan curahan sos cheese dan mayo. not bad la, dalam rm3.70. boleh jadi snack yang sedap, well cheese!

yasss, milk tea <3

so, masa kitorang keluar sama2 nie, kat sibu (my hometown) sempena Base Jump (orang terjun guna payung terjun dari bangunan tertinggi di sibu iaitu wisma sanyan) ada kawasan jualan makanan dan mini fun fair (buka malam), kitorang pergi petang, mini fun fair belum bukak dan booth makanan pun banyak baru bukak. chill je la sambil duduk tepi rumput sambil minum air yang dibeli. 

tetiba. . . . . 

ada orang gila (entah gila betul ke tidak) datang dekat kitorang dan senyum. omaigad so scary, aku dulu bangun dan nak lari hahahhaha (benda nie bila ingat balik rasa lawak sangat)


makanan. yang. sangat. banyak. sampai taktau nak pilih yang mana. so tak beli. hahahhaha

aktiviti kitorang biasa2 je la, windows shopping, makan2 dan ambik gambar banyak2. hahahhahaha, memori betul, dulu zaman sekolah menengah selalu keluar sama2 jalan2 dan ambik gambar kat kawasan yang sama, rasa macam tak banyak perubahan kawasan tu, cuma banyak bangunan baru dan kawasan rekreasi yang diubah suai.

rindu zaman kanak2. hahahhaa
kekadang kena ambik masa chill jugak. appreciate everyone in your life.  


sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya lah



beberapa hari lepas, aku dan adik dan cousin jenjalan setelah berapa lama merancang nak keluar sama. ajak si cousin sorang tu tak dapat keluar sama pulak. so kami keluar bertiga, aku, adik aku dan si aimi (cousin), si arawh (lol cousin jugak) tak dapat join. tak complete la team cousin aka childhood friends nie. lama tak keluar sama2, semua dah dewasa, dah ada komitmen sendiri. bila ingat balik zaman kanak2 ribena dulu, rasa lawak gila perangai semua sebab membesar sama2 kat kawasan yang sama. sekolah menengah yang sama, belajar kat poli pun sama sebab umur dekat2. :)

assalamualaikum dan salam sejahtera
short update :3

aku taktau la kenapa mesti makan kfc bila keluar sama2, hahahaha maybe tu macam easy food kot, semua confirm suka dan mudah dapat, cepat pulak tu.


macam biasa, aku suka try menu baru kfc, value bowl (loaded go bowl - cheezy) basically, bowl nie ada fries, ayam kecik2 dan curahan sos cheese dan mayo. not bad la, dalam rm3.70. boleh jadi snack yang sedap, well cheese!

yasss, milk tea <3

so, masa kitorang keluar sama2 nie, kat sibu (my hometown) sempena Base Jump (orang terjun guna payung terjun dari bangunan tertinggi di sibu iaitu wisma sanyan) ada kawasan jualan makanan dan mini fun fair (buka malam), kitorang pergi petang, mini fun fair belum bukak dan booth makanan pun banyak baru bukak. chill je la sambil duduk tepi rumput sambil minum air yang dibeli. 

tetiba. . . . . 

ada orang gila (entah gila betul ke tidak) datang dekat kitorang dan senyum. omaigad so scary, aku dulu bangun dan nak lari hahahhaha (benda nie bila ingat balik rasa lawak sangat)


makanan. yang. sangat. banyak. sampai taktau nak pilih yang mana. so tak beli. hahahhaha

aktiviti kitorang biasa2 je la, windows shopping, makan2 dan ambik gambar banyak2. hahahhahaha, memori betul, dulu zaman sekolah menengah selalu keluar sama2 jalan2 dan ambik gambar kat kawasan yang sama, rasa macam tak banyak perubahan kawasan tu, cuma banyak bangunan baru dan kawasan rekreasi yang diubah suai.

rindu zaman kanak2. hahahhaa
kekadang kena ambik masa chill jugak. appreciate everyone in your life.  


sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya lah



16 comments

  1. I love to chill out with friends too sometimes even if we had no idea where to go or what to do haha. Anyway, I looove your outfit!
    you've changed your blog template isn't it? It looks nice, simple and made the photos look incredibly beautiful!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah yes, just chill around and talk ๐Ÿ˜‚ thankssss, my fav jeans wear ๐Ÿ’•

      yass,that is the point ๐Ÿ˜‰

      Delete
  2. Kyaa sedapnya kfc and your new blog design is lit.

    ReplyDelete
  3. sedap plak nampak makanan bergoreng itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan bergoreng tu memang sedap dan nampak sedap ๐Ÿ˜Š๐Ÿฑ

      Delete
  4. Seronoknya selalu kaluar dengan cousins. Kalau akak keluar dengan cousins, mesti awkward sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorang membesar sama2 sebab tu rapat kot ๐Ÿ˜‚ cousins yg jauh2, jarang jumpa tu memang awkward jugak ๐Ÿ˜„

      Delete
  5. masuk blog ktk jak mesti ngga gambar kfccccc.... laparrrrrr kmk dipolah gambar ya :'(( hahaha sekali skala chill nang best,agik2 mun kluar dgn sidak yg dah lamak kita sik temu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha sorry, nang mala jak kfc ya ๐Ÿ˜‚ aok bena ya, best la mun temu rame2 ๐Ÿ˜

      Delete
  6. KFC and BV will never be apart. hehe. Baca ni buat Syaza tak sabar nak hangout with my friends ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa never be apart ๐Ÿ˜‚ kann, kalau ada masa memang best lepak2 ngan kawan ๐Ÿ˜Š

      Delete
  7. Wah BV dah tukar template baru lah by the way milk tea is bae okeh.
    I love your sling bag... So simple and cute lah

    MIJABLUR

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess baru2 nie jugak tukar, kann, milk tea bae sangat ๐Ÿ’•

      thankssss ๐Ÿ˜Š

      Delete
  8. BV boleh jadi duta KFC laa, setiap kali dtg blog ni je mesti ada gambar KFC XD
    yang menu baru ni saya langsung tk rasa lagi, sobss

    ReplyDelete
  9. gambar makanan bergoreng yg last tu memang sangat menghantui. terasa macam nak makan ja terus. haha

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!

newer older Home