october 2018 | life x like

. Tuesday, 6 November 2018 .
dah masuk bulan sebelas aka november. cepatnya masa berlalu. macam baru semalam aku mula start kerja. rupanya dah nak masuk enam bulan! aku masih cuba biasakan diri dengan alam pekerjaan. banyak aku nak cerita, tapi tu la 'blogging slump' makin menjadi-jadi. nak kata 'writer block', idea banyak tapi MALAS. lol. dewasa sangat.

assalamualaikum and peace upon you~
rasa lama tak blogwalking. lepas nie aku blogwalking puas2. 
meh nak cerita peristiwa2 yang berlaku bulan oktober. (tak ada peristiwa apa pun saja propa)

aku officially balik rumah pukul 5.45, so bila sampai rumah dalam pukul 6 petang. dah gelap2 sikit (ikut cuaca), kekadang dalam menunggu di traffic light sempat pulak tengok keadaan langit. antara waktu paling cantik sebab senja kan.

dah hampir 6 bulan aku kerja. serius banyak gila benda yang aku dapat dalam tempoh 5 bulan lebih nie. belajar banyak software baru (autocad, rhino, keyshot, windows server and etc) dan cara nak jimat duit walaupun masih gagal. lol. asal bayar hutang ptptn je kan. susah betul nak plan simpan duit nie. aku siap install app untuk track duit2 gaji. mostly duit habis sebab makanan dan macam2. lol. susahnya jadi 'adult'.

boleh share tak cara korang jimat duit? terutama bila berdepan makanan. hahhahahahha
(aku tak boleh lah, aku jenis suka try makan dan makan)

yayy!! my favourite green tea milk. tapi mak aku kata rasa macam minum rumput. LOL

takoyaki untuk bulan oktober

kalau kat hometown aku, memang satu nie je la tempat yang ada jual takoyaki. yass satu satunya. nasib baik sedap walaupun agak mahal rm4.20 untuk tiga ketul takoyaki. tapi tak apa la asal sedap. sebab tu sebulan sekali je boleh makan. hahahhahahaha

haritu aku ada try vanilla pudding (caramel) by KFC. sedap jugak! cun dengan taste aku sebab pudding tu tak berapa manis dan karamel pun sesuai sangat dengan rasa vanilla. gabungan yang mantap sebab tak muak makan. rasa nak try lagi. 

karamel yang menggiurkan. 

comfort food! makanan yang simple2 jugak aku suka. kalau ada petai goreng belacan lagi pergh2 bertambah2 nasik. atau dengan ikan kembung masin. wehhh tetiba meleleh air liur bila teringat. kfc pun kalah kalau lawan makanan2 macam nie. hahahaha

untuk althea angel daripada althea! produk terbaru dorang, ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY. aku belum review lagi sebab nak pakai puas2 dulu. hahahhahaha, excited sangat dengan produk terbaru althea nie sebab sunscreen adalah antara produk yang kita harus ada dalam menjaga kulit. cewahhh. nanti aku review full. tungguuuuu!

๐Ÿ‚ WHAT I LIKE IN OCTOBER ๐ŸŽƒ


fall anime 2018 
ada la beberapa anime yang aku layan. antaranya :

Irozuku Sekai no Ashita kara
kisah tentang seorang 'mage' time travel. si gadis 'mage' nie buta warna dan benci magik tapi ada sebab kenapa neneknya hantar ke zaman neneknya muda remaja. anime nie cantik, aku harap ending dia best sebab anime romance soft2 macam nie selalunya ending sedih. i can'tttt!

Sword Art Online Alicization
peminat anime mesti kenal antara anime genre game yang agak mainstream nie. bagi aku season kali nie sangat menarik sebab story plot baru dan ada karakter baru serta nampak lebih 'adventurous' gitu. antara sebab aku minat SAO adalah sebab 'action' dan scene 'fighting' yang agak epic. cara kirito dan karakter lain hayun pedang perghhh buat aku macam semangat. hahahahha where is my sword???!

Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai
romance anime jugak. memula aku tak berminat dengan anime nie sebab nama macam pelik dan gambar cover kat website pun ada bunny girl. ingatkan hent** kan tapi layan jugak sebab bila baca komen banyak kata macam anime Oregairu, so aku tengok. so far not bad la. dan aku harap jugak anime nie ada happy ending.

Zombieland Saga
anime nie cute sebab banyak zombie comel yang bercita-cita nak jadi idols. zombie yang basically dah mati pun ada cita2, apatah lagi kita yang hidup nie kan. ehhh. hahahhahaha. lawak sikit la anime nie dan comel. hehehehe

Fairy Tail 2018 (last T^T)
fairy tail dah kembali! yayyy! bila tengok anime nie teringat zaman kat poli dulu. tiap kali balik kelas, makan tengahari aku sebagai hikkikomori mesti layan anime nie dalam bilik. stress study layan anime dan antara anime pertama yang buat aku mengalirkan air mata. lol. tapi yang nie adalah season last sebab manga dia dah completed pun. i can't T^T

dan pelbagai anime lain yang aku malas nak mention. makin panjang pulak nanti kalau bukak cerita pasal anime nie. hohoho


fall season
walaupun malaysia tak ada musim luruh, tapi bila tengok vlogger/youtuber yang aku layan ada share pasal musim luruh, aku rasa musim luruh adalah sangat menarik dengan warna yang cukup cantik, oren, kuning, coklat dan so on. dan jugak halloween. suka tengok custome yang creative2. 


music
tak banyak layan music baru untuk bulan october. tapi ada satu lagu yang aku suka untuk bulan oktober. 

Conan Gray - Crush Culture


Billie Eilish - when the party's over




๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚

yeahhh thats it!
so, oktober korang pulak macam mana?
ada tragedi oktober? ada belajar benda baru?
tell me :)

ilal liqa'
see ya when i see ya!
dah masuk bulan sebelas aka november. cepatnya masa berlalu. macam baru semalam aku mula start kerja. rupanya dah nak masuk enam bulan! aku masih cuba biasakan diri dengan alam pekerjaan. banyak aku nak cerita, tapi tu la 'blogging slump' makin menjadi-jadi. nak kata 'writer block', idea banyak tapi MALAS. lol. dewasa sangat.

assalamualaikum and peace upon you~
rasa lama tak blogwalking. lepas nie aku blogwalking puas2. 
meh nak cerita peristiwa2 yang berlaku bulan oktober. (tak ada peristiwa apa pun saja propa)

aku officially balik rumah pukul 5.45, so bila sampai rumah dalam pukul 6 petang. dah gelap2 sikit (ikut cuaca), kekadang dalam menunggu di traffic light sempat pulak tengok keadaan langit. antara waktu paling cantik sebab senja kan.

dah hampir 6 bulan aku kerja. serius banyak gila benda yang aku dapat dalam tempoh 5 bulan lebih nie. belajar banyak software baru (autocad, rhino, keyshot, windows server and etc) dan cara nak jimat duit walaupun masih gagal. lol. asal bayar hutang ptptn je kan. susah betul nak plan simpan duit nie. aku siap install app untuk track duit2 gaji. mostly duit habis sebab makanan dan macam2. lol. susahnya jadi 'adult'.

boleh share tak cara korang jimat duit? terutama bila berdepan makanan. hahhahahahha
(aku tak boleh lah, aku jenis suka try makan dan makan)

yayy!! my favourite green tea milk. tapi mak aku kata rasa macam minum rumput. LOL

takoyaki untuk bulan oktober

kalau kat hometown aku, memang satu nie je la tempat yang ada jual takoyaki. yass satu satunya. nasib baik sedap walaupun agak mahal rm4.20 untuk tiga ketul takoyaki. tapi tak apa la asal sedap. sebab tu sebulan sekali je boleh makan. hahahhahahaha

haritu aku ada try vanilla pudding (caramel) by KFC. sedap jugak! cun dengan taste aku sebab pudding tu tak berapa manis dan karamel pun sesuai sangat dengan rasa vanilla. gabungan yang mantap sebab tak muak makan. rasa nak try lagi. 

karamel yang menggiurkan. 

comfort food! makanan yang simple2 jugak aku suka. kalau ada petai goreng belacan lagi pergh2 bertambah2 nasik. atau dengan ikan kembung masin. wehhh tetiba meleleh air liur bila teringat. kfc pun kalah kalau lawan makanan2 macam nie. hahahaha

untuk althea angel daripada althea! produk terbaru dorang, ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY. aku belum review lagi sebab nak pakai puas2 dulu. hahahhahaha, excited sangat dengan produk terbaru althea nie sebab sunscreen adalah antara produk yang kita harus ada dalam menjaga kulit. cewahhh. nanti aku review full. tungguuuuu!

๐Ÿ‚ WHAT I LIKE IN OCTOBER ๐ŸŽƒ


fall anime 2018 
ada la beberapa anime yang aku layan. antaranya :

Irozuku Sekai no Ashita kara
kisah tentang seorang 'mage' time travel. si gadis 'mage' nie buta warna dan benci magik tapi ada sebab kenapa neneknya hantar ke zaman neneknya muda remaja. anime nie cantik, aku harap ending dia best sebab anime romance soft2 macam nie selalunya ending sedih. i can'tttt!

Sword Art Online Alicization
peminat anime mesti kenal antara anime genre game yang agak mainstream nie. bagi aku season kali nie sangat menarik sebab story plot baru dan ada karakter baru serta nampak lebih 'adventurous' gitu. antara sebab aku minat SAO adalah sebab 'action' dan scene 'fighting' yang agak epic. cara kirito dan karakter lain hayun pedang perghhh buat aku macam semangat. hahahahha where is my sword???!

Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai
romance anime jugak. memula aku tak berminat dengan anime nie sebab nama macam pelik dan gambar cover kat website pun ada bunny girl. ingatkan hent** kan tapi layan jugak sebab bila baca komen banyak kata macam anime Oregairu, so aku tengok. so far not bad la. dan aku harap jugak anime nie ada happy ending.

Zombieland Saga
anime nie cute sebab banyak zombie comel yang bercita-cita nak jadi idols. zombie yang basically dah mati pun ada cita2, apatah lagi kita yang hidup nie kan. ehhh. hahahhahaha. lawak sikit la anime nie dan comel. hehehehe

Fairy Tail 2018 (last T^T)
fairy tail dah kembali! yayyy! bila tengok anime nie teringat zaman kat poli dulu. tiap kali balik kelas, makan tengahari aku sebagai hikkikomori mesti layan anime nie dalam bilik. stress study layan anime dan antara anime pertama yang buat aku mengalirkan air mata. lol. tapi yang nie adalah season last sebab manga dia dah completed pun. i can't T^T

dan pelbagai anime lain yang aku malas nak mention. makin panjang pulak nanti kalau bukak cerita pasal anime nie. hohoho


fall season
walaupun malaysia tak ada musim luruh, tapi bila tengok vlogger/youtuber yang aku layan ada share pasal musim luruh, aku rasa musim luruh adalah sangat menarik dengan warna yang cukup cantik, oren, kuning, coklat dan so on. dan jugak halloween. suka tengok custome yang creative2. 


music
tak banyak layan music baru untuk bulan october. tapi ada satu lagu yang aku suka untuk bulan oktober. 

Conan Gray - Crush Culture


Billie Eilish - when the party's over




๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚

yeahhh thats it!
so, oktober korang pulak macam mana?
ada tragedi oktober? ada belajar benda baru?
tell me :)

ilal liqa'
see ya when i see ya!

8 comments

  1. Bestnya dah kerja. Kita pun teringin nak kerja. Hehe
    Susu greentea memang fav gila dari dulu tapi one day terminum yang kotak besar one shot, lepas tu sakit perut terus tak minum dah. hahaha
    Kita pun tak pandai menabung tapi always buat satu acc yang tak usik langsung. Contoh simpan RM500 dari gaji masuk acc tu dan guna bila emergency je.
    Bab makan memang tak boleh cakap apa sebab izz pun suka sangat makan hehe.
    Nasi ikan goreng sambal belacan always be my fav also. Ahaa
    Best gila eh dia dapat jadi althea angel. Izz dah beli sunscreen hari tu tapi tak cuba lagi.
    Skip bab anime sebab not a fan of anime. hehe
    Nice song!

    terpanjang pulak komen. bye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti habis belajar boleh la terus kerja eizz, nak kata best ok la jugak :D
      OMG, kotak besar tu one shot HAHHAHaH T^T
      kena buat acc bank lain la kan, susah nak simpan duitttt sebab macam2 nak makan n beli XD
      yesss, belacan best :D
      wahhhh dah beli ke? best sunscreen tu, my fav so far :3
      sokayyy, thanks tau komen panjang2 XD

      Delete
  2. Dah lama tak buat monthly posts macam ni. Rasa rindu pulak. Kenapa packaging Althea Petal Velvet Sunaway tu cute sangat. Dahlah warna pink ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV semangat tiap hujung bulan bila menaip monthly post nie, buat la jugak mesti rasa excited jugak :D
      kannn, BV pun suka tengok packaging diaaaaa <3

      Delete
  3. Duit banyak perabih kat makanan... yesss ai paham sangat. Hehehe :P

    Btw BV, selain melayan anime, suka baca komik indie tempatan juga tak? Jemput join my GA Contest, hadiahnya komik. Hehehe...
    GA Contest plain83 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang banyak habis kat makanan je T^T

      thanks sudi jemput, nanti BV join yaaaaa, hadiah komikkk tuuu!

      Delete
  4. I spent a lot of money on food as well. So, memang faham the struggle T^T

    ReplyDelete
  5. Samalah.. suka gak goodday grean tea tu.. Sedap..
    Sama juga.. kalau berdepan dengan makanan mesti gagal nak kawal.. hahaha

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!

newer older Home