Monday, 20 May 2019

life update | ramadhan dan life

ramadhan tiba ramadhan tiba

assalamualaikum, selepas beberapa minggu aku tinggalkan blog ini tanpa sebarang update, akhirnya aku kembali menulis. nak tulis apa pun taktau. so, cerita pasal bulan ramadhan je la. bulan paling mulia. alhamdulillah bertemu kembali kita di bulan ramadhan. 

kalau cerita pasal bulan ramadhan, yang dinantikan adalah 'feeling'. ada satu rasa lain di bulan ramadhan berbanding bulan2 yang lainnya. selain menahan diri dari nafsu, bulan nie pun banyak yang gigih buat amalan baik masing2. bagus2 teruskan usaha korang. selain itu, ada jugak yang sedar diri dorang yang setan yang sebenarnya. hahahhhaa k gurau ganas sikit. 

ramadhan baru tiba, shopping mall semua dah naikkan dekorasi raya dan lagu2 raya dah terngiang2. tapi satu yang aku perasan, radio belum lagi bukak lagu raya. banyak lagu2 yang mengenai bulan ramadhan. nice! aku selalu dengar cats fm (sarawak), walaupun ada yang request lagu raya, tapi dorang tak bukak sebagai tanda menghormati bulan ramadhan, kononnya dorang akan terima request lagu raya bila 10 hari nak dekat raya. 

akhirnya berpeluang try buat oden viral. resipi dan cara buat sangat mudah. dengan bajet rm30 dah dapat makan banyak2 macam nie. rasa pun memang umph kuah dia. pedas2 masam gitu.

produk terbaru dari althea, next entry aku cerita panjang2 pasal produk nie. hahahhaha

life? macam biasa je, rasa busy tapi tak la busy, weekend masa untuk tidur banyak2 tanpa fikir pasal kerja. malas pulak nak update blog walaupun memang ada masa. tipu la kalau kata tak ada masa kan. mostly weekend aku sekarang guna untuk rehat, tidur atau tengok anime dan baca manga. lol. selain tu memang bukak jugak sosial media macam twitter. aku selalu scroll twitter.

bila cerita pasal life, life masing2 kan. lain orang lain cerita. *tetiba*
my advice *cewahh* walau apapun yang berlaku, hidup kena teruskan. kita ada pilihan, kalau satu jalan tutup meh la pusing atau cari jalan lain, gerenti ada punya. never give up okay!!

dah masuk minggu kedua bulan ramadhan, aku belum lagi jejak bazar ramadhan. hahahhahaa

so, korang dah jejak ke bazaar ramadha? mesti pergi tiap hari ka? waakakakkaa

thanks for reading,
ilal liqa'


Saturday, 13 April 2019

sushi king day

aku nie kan, kalau tak post pasal makanan tak sah kan. hahahahhaha. sorry gais, maybe tanda dah kurang idea. so jadikan lah benda makanan alah macam nie sebagai usaha update blog. selain tu, aku masih dalam usaha sambung menaip draf2 blog post yang aku taip setengah2. harap semakin rajin la nak share benda berfaedah. hmm. 

assalamualaikum dan salam sejahtera!

ogenkidesuka? (how are you?)
daijoubudesuka? (are you okay?)

gomenasai, jitsu wa neeee~~ ok stop.

sorry, sebenarnya aku nak share gambar2 makanan nie. awal2 cakap kalau lapar sila pergi makan dulu baru boleh proceed baca. aku tidak bertanggungjawab andai terjadinya 'lelehan air liur', 'perut berbunyi' atau pelbagai perkara yang menyebabkan korang lapar. hohoho joke. 

beberapa minggu lepas, we all dah rancang nak makan kat sushi king untuk celebrate birthday cousin aku. alhamdulillah, dapat jugak merasa sushi lagi. punya la lama aku tak merasa pergi sushi king nie sebab well i cannot go there alone. hahahhahaha

macam biasa, inilah rupa sushi king. aku rasa korang2 mesti dah tau punya la kan. 

benda paling senang dan sedap nak makan. harga pun murah. lol

this octopus was tasty. 

main menu of the day, kitorang tak order banyak nasik ka apa sebab tau memang kenyang makan sushi kat conveyor belt tu je la. ambik2 ikut perut sambil kumpul pinggan warna warni ye dak. 

spicy yakiniku don? rm8+ (forgive me if im wrong)
sedapppp, daging tu dipotong nipis dan juicy, dihidang sekali dengan sayur campur yang crispy, sedap jugakkk. cuma agak pedas sebab cili tuuu perghhh. pretty decent serving for one person. 

and mine, chicken-katsu don rm8+
aku awal2 dah alih cili2 tu. hahahahha. ayam dia boleh tahan crispy dan juicy. not too dry. aku suka sossss tuuuu. untuk lebih enak, aku makan dengan sos manis sushi king. lol. sedap jugak. 

tiny little cheese cake, basically her (my cousin) birthday cake. lol

aku suka sweet sauce! aku suka something sweet. i kenot brain macam mana korang2 yang boleh minum green tea tanpa gula kat sushi king. now i wonder how green tea in japan taste like. aku order hoji cha lemon with honey, not bad la rasa dia. so korang team apa? #teamsweetsauce or #teamsoysauce. or just mix it. lol

last but not least, time bayar, kitorang dapat less rm20 sebab guna point yang terkumpul sebab cousin aku member? sushi king. lol. thanksssssssss!

once a month je makan benda 'mahal2' macam nie. duit aku memang habis kan makanan je la kan. hahahahhaa. zaman sekarang senang nak craving macam2 sebab wujudnya sosial media dan nafsu makan melampau. so, harapnya korang tak craving la lepas baca blog post aku kali nie. asyik up gambar makanan je kan. hahahhaa atleast kali nie kalau craving lepas baca korang boleh cari sebab sushi king di mana2. XD

siapa minat sushi?
share sikit menu makanan kat sushi king yang korang suka!

ilal liqa'
see ya when i see ya

Wednesday, 3 April 2019

what did i bought with rm600 lazada voucher?

korang ingat lagi tak yang aku pernah menang voucher lazada masa giveaway bulan november tahun lepas?? aku menang voucher rm600 dalam kategori kreatif. kalau rajin sila la korek balik post2 bulan november. aku malas nak letak link. hahahhahaha

assalamualaikum dan salam sejahtera~

aku tahu, ramai yang ingin tahu apa yang aku beli guna voucher lazada rm600 tuuu, tak kisah la ramai ke tak tapi atleast hasil blogging ke blog jugak la tujunya. hhahahahhaha

alhamdulillah, rezeki.

setelah berfikir dengan lama sekali. aku plan nak beli kamera, tapi malas nak simpan duit. so aku beli tab je la. walaupun tab tak ada dalam wishlist aku, tapi aku lama dah nak ada tab sebab senang nak baca dan screen besar boleh main game puas2. hahahhahhaha

 Xiaomi Mi Pad 4 32GB (global version sebab belum ada official release di malaysia)
harga rm678. so aku tambah rm78. (sekarang dah mahal sikit harga dia kat lazada)

beberapa minit lepas sampai, terus bukak parcel. hahahhaha excited gilerrr. macam biasa, asal gadget aku suka warna putih. 

sebelum beli aku memang carik tablet yang harga berpatutan dan yang penting spec mesti kebaboom. so cari lepas cari, terjumpa kat lazada. kira dalam budget jugak kannnn. lepas beberapa minggu buat research, tengok review kat youtube. banyak kata berbaloi, so aku pilih yang nie!!!

Spec :
8.0" Display (tak terlalu besar/berat, sedang2 je)
Qualcomm SDM660 Snapdragon 660
Octa-core (4x2.2 GHz Kryo 260 & 4x1.8 GHz Kryo 260)
32 GB ROM + 3 GB RAM (Wi-Fi Version)
13MP Rear Camera + 5MP Front Camera
Android 8.1 (Oreo)
Non-removable Li-Po 6000 mAh battery

macam tak percaya spec dia macam nie tau, harga lagi murah daripada kebanyakkan handphone sekarang. downsidenya cuma, no simcard slot and gps. tapi semuanya okay. aku takperlukan semuanya itu.

so far so good, aku banyak install game jugak la. setakat nie takda lag lagi. mostly guna bila aku bosan nak baca manga. sebab utama nak beli nie sebenarnya sebab nak baca manga dan reddit puas2. lol. yeahh, tercapai wishlist nak ada tab. puas hati jugak dengan barang lazada kali nie. delivery cepat je, walaupun nervous gila beli gadget kat lazada. before beli, memang kena rajin tengok feedback dari customer2 sebelum nie.

recommend? sangat! mostly untuk yang suka main game dan membaca, sebab battery tahan. kalau nak saiz 10 inch ada je Xiaomi Mi Pad 4 Plus, nak yang ada simcard, ada jeeeee. kena buat banyak research. tetiba jadi fan gadget jenama Xiaomi, harga murah dengan spec canggih2. hahahhaha

alhamdulillah.

korang yang dapat lazada voucher haritu beli apa pulak?

sekian, ilal liqa
see ya when i seeeee ya

Sunday, 24 March 2019

finally turns 24?

umur dah hampir dipertengahan dua puluhan. bila tengok balik apa yang dah aku capai dan hadapi dalam hidup, ada banyak benda yang aku dah hadap. alhamdulillah, pada tarikh 3 march 2019, aku dah sah berumur 24 tahun. hahahahhaha macam tak percaya je weh umur dah sampai angka 24. wowwww.

assalamualaikum dan salam sejahtera

bila umur makin dewasa(?), terfikir jugak apa la pencapaian aku pada umur begini, patut dibanggakan kah hidup aku sekarang? bila fikir banyak2, jadi overthinking pulak. so aku cuba ikut flow je, kekadang benda datang dengan spontan, kekadang ada rancangan aka plan. kena percaya je la dengan diri sendiri. bergerak dengan 'pace' sendiri. ada yang berjaya awal dan ada yang sedang2. apakah definisi berjaya bagi korang? belajar tinggi2? dapat kerja? berkeluarga? atau bagaimana??

aku tak pasti. 

birthday celebration?
nothing much. aku tak expect pun nak sambut ke apa, sebab dalam family kitorang memang tak kisah sangat pasal birthday, asal wish sudah. lol

birthday aku pada 3/3/2019 jatuh pada hari ahad, so kat office celebrate awal hari jumaat (dorang celebrate every employee's birthday). dapat kek peanut butter. sedap jugak la. first time orang selain family sambut birthday aku nie. thanks, terharu aku sebab aku paling muda dalam office tu dan semua excited nyanyi lagu ramai2. malu siottt, apa yang birthday person patut buat bila orang nyanyi ramai2 lagu happy birthday? so i just smiling there like awkwardly. hahahahhaha

pastu hari ahad, keluar dengan cousin2, beli 'oden' kat 'potato story', good la tapi let be honest, soup oden family mart lagi umph. tapi kat sini mana ada family mart. hahahhahahha nice try.

 yayyyy, dapat mini cake on my birthday. thanks cousin2. 

 food was nice, siap ada orang karok lagi kat sebelah. lol

 umur dah 24, tapi citarasa masih kanak2. so called 'budakvanilla' hahhahaha

siapa kecur liur tengok benda nie? ughhh me!

then, mak cakap umur dah boleh ada laki, then she keep talking about how to find and detect good future husband. (my single self feels hurt HAHAHAHA). chill mom, aku masih banyak benda nak kejar. lol. so lets see what will happen. next!

umur makin meningkat, harapnya amalan pun meningkat la. 

happy birthday to all MARCH BABIES!
may ALLAH bless you and fill your life with happiness
ilal liqa'
see ya when i see ya!

Wednesday, 6 March 2019

pengalaman pertama kali naik kapal terbang

pada penghujung bulan februari hari tu, aku dan cousin ada trip pergi KL dan melaka dan dari sibu ke kuala lumpur, tu adalah pengalaman pertama aku naik kapal terbang atau dalam bahasa sarawak, belon. antara pengalaman yang tak dilupakan sebab iolls kan tak pernah naik kapal terbang. umur 23 ++ baru naik kapal terbang of course kena tulis jugak pengalaman nie. lols.

assalamualaikum dan salam sejahtera~


perasaan naik kapal terbang? takut?? no lah, aku excited giler bila bayangkan perasaan terbang di udara dan akhirnya aku guna jugak fungsi AIRPLANE MODE dalam handphone! satu achievement nie. hahhahahha. alhamdulillah, cuaca elok, landing smooth je. sepanjang penerbangan aku tak dapat tidur sebab excited kot. lol

kitorang guna airasia, so aku duduk kat tepi tingkap. pemandangan tak berapa sangat sebab kat area sayap kapal terbang. tapi takpe sebab masih nampak. antara benda yang excited nak try ialah makanan. akhirnya aku dapat merasa nasi lemak pak nasser yang famous tu. sedap jugak nasi lemak tu. cousin aku pulak makan nasi ayam kung pao. 

excited makanan datang panas2. dihantar pulak pramugara yang handsome2. hoho 

sedap weh. sambal dia pedas2 cili, dan rendang ayam tu pun sedap! cuma air tu tak cukup. hahahhaa

satu cabarannya ialah, telinga rasa pelik. bila nak landing rasa sakit pulak telinga, ada tak tips nak bagi tak sakit sangat rasa telinga?? tu je la yang problem nya. yang lain okay je, plus dapat tengpk pramugara yang boleh tahan handsome dan pramugari cantik2 yang sentiasa senyum. hahhaahhaha

so far, itu je la pengalaman aku. harapnya lepas nie makin gigih la kumpul duit nak travel. hahaha. next post aku cerita pasal trip aku ke KL dan Melaka pada bulan February lepas. harapnya tak malas je la. :3

macam mana pulak pengalaman pertama korang naik kapal terbang?
excited ke takut2? hehehehe

sekian,
ilal liqa'
thanks for reading :3

Friday, 1 March 2019

Althea Exclusive Makeup Line x Simple Makeup Look


assalamualaikum dan salam sejahtera~

meh cerita pasal makeup dan Althea :) kalau selalu bukak instagram, memang dah tau la Althea dah melancarkan produk terbaru dalam kategori makeup, masa memula tengok dan baca pasal benda nie kat website Althea, of course rasa excited giler!!

kali nie, aku nak review pulak apa yang ada, kena la baca dulu. whehehehe

Althea ada keluarkan 5 produk terbaru iaitu :
ALTHEA EYE PALETTE SUNRISE & MOONRISE BCL X ALTHEA
ALTHEA WATERCOLOR CREAM TINT 
ALTHEA FLAWLESS CREAMY CONCEALER
ALTHEA SPOTLIGHT EYE GLITTER
ALTHEA SKIN RELIEF SPOT FILM GEL

 ALTHEA EYE PALETTE SUNRISE & MOONRISE BCL X ALTHEA
eye palette nie adalah antara produk makeup yang paling aku excited nak try sebab warna dia serius semua cantik2 dan warna2 yang aku memang cari dalam eye palette. dan packaging dia sangat exclusive gituuu, palette nie adalah kolaborasi antara Althea dan Bunga Citra Lestari. terbaik kan.

Pros
💗 Pigmented
💗 Totally in love with all shades available
💗 Sturdy packaging and big mirror!
💗 Easy to blend

Cons
💗 a little bit powdery


 ALTHEA WATERCOLOR CREAM TINT 
gembira sangat bila Althea decide nak keluarkan TINT! i love lip tint, senang cerita nie antara produk yang aku paling suka. hahahhaa semua la aku suka. pilihan warna dia pun menarik paling penting, ringan di bibir. sebab dia cream, so dia akan moisturise bibir kita gitu. 

Pros
💕 Pigmented and stained 
💕 Moisturize my lips
💕 Great colour shades (my fav is Marron Cream)
💕 Sleek packaging and 'easy to apply' applicator
💕 Fruity scents that I really like!!

Cons
💕 none >..<

PRICE | RM20 (each) and RM72 (set of four)

 Plum Cream, Strawberry Cream, Peach Cream and Marron Cream without flash

  Plum Cream, Strawberry Cream, Peach Cream and Marron Cream with flash

all available shades!! semua cantik2, serius! 

 ALTHEA FLAWLESS CREAMY CONCEALER
concealer! aku selalu jugak guna concealer kalau ada masa lebih nak makeup sebab kadang2 tengok muka sendiri macam banyak pulak nak kena cover. lol. kali nie, Althea terus keluarkan 4 shades of concealer yang pilihan warnanya sesuai untuk warna kulit asian. bermula dengan yang paling cerah, 01 Vanilla, 02 Ginger, 03 Honey and 04 Mocha. my shade is honey. 

Pros 
💛 Good texture, smooth and creamy
💛 Easy to apply applicator
💛 Blendable with others shades
💛 Good coverage

Cons
💛 Not long lasting enough

PRICE | RM15 (each)

 ALTHEA SPOTLIGHT EYE GLITTER
eye glitter adalah antara produk makeup utama kalau nak buat makeup ala2 korean style gitu sebab eye glitter buat mata nampak lebih menyerlah gituuu. selalunya dorang letak eye glitter untuk buat 'aegyosal' dibawah mata supaya mata nampak comel dan besar gitu. boleh jugak letak kat eyelid, no probs!

Pros
💜 Liquid textures and easy blend (on eyeshadow)
💜 Glitter so pretty! come with two shades Gold Light and Pink Light (my fav is Gold Light)
💜 Glitter stays on the skin 

Cons
💜 The eyeliner style applicator a little bit hard for me lol

PRICE | RM24 (each)

ALTHEA SKIN RELIEF SPOT FILM GEL
ada masa jerawat keluar, mood nak makeup pun terbatal sebab taknak buat jerawat contact ngan makeup. hahahhaha. tapi dengan adanya skin relief spot film gel nie, kalau ada jerawat pun okay je kalau nak makeup. this is for me!!

Pros
💚 Cooling sensation
💚 Nice scent (tea tree oil??)
💚 Do relieve some acne

Cons
💚 Takes time to dry

PRICE | RM19 (here)


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
SIMPLE MAKEUP LOOK by BV
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
ahem, aku bukan la sejenis yang selalu makeup, pro pun bukan. cuma aku minat la tengok tutorial makeup, entah kenapa bila tengok tutorial makeup ada rasa 'satisfying' gitu. apa2pun, kali nie aku nak share simple makeup look yang aku selalu try bila musim perayaan ataupun kalau rajin. ohohhh

aku suka makeup simple dan natural sebab, aku rasa lebih cantik begitu. lol

sebelum makeup, kena la buat skincare step dulu dan jangan lupa letak Althea Skin Relief Spot Gel kat tempat yang bermasalah. next boleh la teruskan dengan makeup!

bahan-bahannya :
1. cushion/foundation
2. eyeshadows (Althea x BCL Eye Palette)
3. eye glitter (Althea Spotlight Eye Glitter)
4. cream tint (Althea Cream Tint)

Step 1 
Cushion/Foundation then concealer

Step 2
Eye makeup

Step 3 
Blusher and Higlighter

Step 4
Lips

 eyeshadow, untuk 'look' nie, aku tak guna eyebrow pencil dan concealer langsung sebab kening aku jenis susah nak berkerjasama and i like how it is. 

 sis main sapu je you all, guna jari pun bolehhhhh~

untuk area bawah mata (line putus2 putih), sis guna eyeshadow matte warna maroon supaya mata nampak lebih bermaya dan cantik. boleh je guna warna lain, asalkan jenis eyeshadow matte supaya tak overpowering eyeshadow untuk eye lid. 

dan untuk area garisan putus2 warna oren tu, sis letak eye glitter. supaya mata nampak lebih besar. 

untuk eyeshadow, pilih warna yang korang suka, dua warna (blend je) dan untuk yang tengah2 tu sis letak eyeshadow jenis glitter sikit. kalau letak full eyeshadow glitter pun boleh. sis letak eyeshadow kat area eyelid je sebab taknak obvious sangat, nama pun simple look kan.

yang line putus2 pink tu aku guna Althea Cream Tint as blusher, tak sangka pulak senang gila nak blend sebab jenis cream kan, cantik pulak result diaaa! dan untuk line warna kuning tu, aku letak 'highlighter' yang ada dalam eyeshadow palette supaya nampak lebih cool gitu. lol. untuk blusher dan lips aku pilih warna Strawberry Cream. comel jugak. hahahhaha 

final look! kalau korang (aku) tahu lukis kening dan guna concealer memang lagi cantik kot. hahahhahaa. apa2pun aku satisfied jugak la dengan this look sebab macam cantik macam comel je. 

cantik tak sis makeup? HAHHAHAHAHA
kalau korang dah cuba style makeup Simple look nie, meh la bagitau, please! ohoh


dah try Althea Exclusive Makeup tak??

sekian,
ilal liqa'

Saturday, 9 February 2019

wow wow west | western foods in sibu!

antara salah satu azam tahun 2019 aku adalah, eat more and be happy. hahahhaa. tapi serius, memang tu salah satu azam aku tahun 2019, sebab aku suka makan dan makan makanan sedap boleh buat orang happy. easy. bak kata pepatah, gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati. cewahhh.

assalamualaikum dan salam sejahtera, 
kali nie aku nak share satu kedai makan western yang ada di sibu. sebenarnya, agak susah cari kedai makan yang specialize in western food di sibu. kalau ada pun, menu campur2 gitu. tapi kali nie, dah ada, yay!

wow wow west, sibu
jom baca review aku untuk makanan2 di sini!

Pasta Aglio Olio with Grilled Chicken RM10
rasa pasta dia biasa2 je bagi aku, untuk harga rm10, portion memang cukup untuk seorang makan dan grilled chicken tu banyakkkkk! kitorang kongsi2 makan, sebab first try dan nak merasa semua. hahahaha


Signature Grilled Chicken Chop RM15
signature dish di wow wow west, mulanya aku nak order fried chicken instead of grilled, tapi dorang tak serve/masak lagi fried foods, sebab kalau tak silap, fried food dalam pukul 4pm dan keatas. ahhh nak merasa jugak nanti. hahhahaha

grilled chicken chop tu masih juicy, tak kering dan lembut je. plus, potion memang banyak. kalau aku memang tak mampu habiskan satu plate nie sorang2. bukan satu piece grilled chicken dia bagi, DUA ok, banyakkk gilaaa. paling aku suka, mashed potato tu sedap ya rabbi! mashed potato tu tak terlalu hancur, dan ada rasa creamy2 gitu, i like! makan tanpa kuah/sauce sebab sedap sangat. lol. kuah mashed potato tu pun macam light2 rasa lada tak terlalu kuat, okay2 je.


Beef Pepperoni Pizza RM19
pizza crust nipis dan hampir rangup. aku suka pizza macam nie, pizza sederhana besar dan ada 8 slices, kitorang 4 orang makan 2 slice sorang, memang sedap dan mengenyangkan bagi aku. cheese dia tak begitu overhelming dan pepperoni banyak. ish teringin nak repeat lagi. lain kali nak try pizza lain pulak.


Love Potion RM2
dorang curious dengan menu minuman love potion nie, sebab tu order. memang menarik nama dia love potion kan, sesiapa yang curious memang akan order. sebenarnya love potion tu air teh sejuk je kot? idk really hahahha. not bad la. tea good for our body.


Mushroom Soup RM6 each
mushroom soup served with 2 pieces of garlic bread. macam pizza je style garlic bread tu nice! tapi aku tak minat garlic bread, so my sis and cousin yang rasa dan dorang kata sedap sebab rasa garlic tu ada (kuat) dan sesuai dengan ketebalan roti. aku cuma merasa mushroom soup, memang sedap walaupun agak cair tapi still rasa dia creamy dan sedap! aku mampu habiskan semangkuk nie sorang2. memang cun makan dengan pizza. bosan pizza style biasa, celup je masuk mushroom soup, sedap jugak. hhhahahhahaa


Natural Purple Soda RM5
sebab curious aku order la kan, yang purple tu perasa natural. bunga yang kecik warna purple tu (aku lupa nama), rasa dia? hmm not bad la. cuma i hope rasa soda tu banyak. sebab yang nie macam sikit je rasa soda plus air kosong dengan rasa daun. jadi pelik bila minum setengah, rasa soda dah hilang. of course aku stir dulu sebelum minum, tapi rasanya masih pelik. but it is a pretty drink. lol


menu, dari gambar tu boleh nampak macam mana makanan2 dia kan. what you see is what you gonna get. nice! aku suka gila tengok gambar kat menu dia, dan ada gantung gambar2 makanan tu kat dinding. those food photographer deserve some award. hahahhahha

menu with prices. okay kan harga dia? 

ahhh i really wanna try Fried Chicken Chop with Nacho Cheese and Fish & Chip with Tartar sauce next time! anyone??

suasana di wow wow west nie sangat selesa dan cantik. aku suka lighning kat sini sebab 'instagrammable' gitu, ambil gambar pun cantik je. paling menarik, open kitchen, bahagian dapur boleh nampak dan nampak la chef2 tengah memasak. rasanya boleh je berdiri tengok chef masak makanan korang kalau rajin. lol

halfway~
tak lama pun tunggu makanan walaupun banyak orang kat sini. keep this good services ya!

satu lagi benda yang aku suka pasal wow wow west, waiter akan bagi list menu nie dan kitorang tulis sendiri apa yang dikehendaki, tak payah la susah2 waiter tunggu lama2 untuk kitorang decide nak makan apa kan. kalau dah decide semua, panggil je waiter dan bagi nie. done!

yayyy, pizza for life.
as a pizza lover, i approved this pizza!

selesai makan. kekenyangan! 
total = RM70+ (bila bahagi 4 memang berbaloi) hahahhaa

waiter pun okay semua, yang tukang ambik gambar nie pandai pulak ambik gambar, straight je dan fokus je. muka aku tu tengah menahan makanan dalam mulut, tu la senyum halfway je. hahahhaha

halal?
no halal certification but served no pork and all meat from halal certified suppliers. (nie aku tanya kat fb page dorang).

mata mana?!

so far so good. repeat?
of course.

thanks to my cousins, aimi and arah for good times and sharing foods is our greatest strength. walaupun asalnya semua rangkak belaka. nak diet ya acah jak nak? lol 

p/s | not sponsored post bcs i really enjoyed the foods there.

kalau korang pergi western restaurant, korang suka order menu apa?

ilal liqa'
see ya when i see ya!