Saturday, 5 January 2019

december 2018 | end of the year

dah masuk tahun baru dah pun, dah tiba masa aku buat conclusion untuk bulan disember. nak kata banyak benda terjadi tak jugak. cuma ye la, banyak gambar je. hahahhaa

assalamualaikum dan salam sejahtera, 
so apa cerita aku pada bulan disember nie?!
aku jenis jarang sakit, demam dan flu. so, pada penghujung tahun 2018, aku dapat flu dan batuk2. hahahhaha memang musim orang demam dan dapat flu kot, satu office batuk2 dan achommm2. sorang batuk berbalas2 macam balas pantun. lol

nasi kakwok, masa nie dalam pukul 10.30 office blackout, ups (power supply untuk pc) pun tak berfungsi sebab satu kawasan tu blackout konon kabel elektrik kena curi. satu office happy2 lol dan diberi kebenaran lunch awal dan balik office pukul 1 petang sementara tunggu pihak bertanggungjawab baiki elektrik. so kitorang officemates jalan2 kat mall dan lunch sesama makan nasi kakwok. bila balik office, masih blackout dan masih rilek2 tak buat kerja. bestnyaaaa hidup. wahahahaha. dalam pukul 3 baru ada elektrik balik. sambung balik buat kerja XD

sedap weh benda nie, aku taktau nama dia tapi yang nie macam butter prawn cuma udang tu dah dikupas dan dijadikan bulat2 dan digoreng rangup macam cucur  tapi mainly prawn lepas tu disaluti butter. sedap!
christmas eve? 24 haribulan sehari sebelum christmas. masa lunch, boss bawak kitorang makan kat hotel. plan awal nak makan kat steamboat tapi tak jadi. plan awal jugak nak tengok wayang sama2 tapi tak jadi jugak sebab entah kenapa. lepas lunch balik office sambung buat kerja.

masa lunch tu banyak gila makanan. officemates main order je apa benda dorang nak makan. hebat betul appetite dorang. aku makan mee hokkien, sekali datang terkejut tengok besar betul pinggan dan portion, so aku sharing is caring la dan siap tapau bawak balik. lol. first time jugak makan itik panggang. not bad la rasa dia. 

lepas tu, gift exchange! bajet rm30, rasa excited nak pilih hadiah apa untuk gift exchange sebab my first gift exchange with officemates. hahahhahaha. so, aku plan la awal beli online from china tapi at the end aku terpaksa beli lain sebab barang lambat sampai. hahahhahhaa

awww aku dapat hadiah paling cute!!! coins bank paling cute overload. so lucky XD it was fun!

black pepper chicken with plain rice. out of nowhere. hohohoh

the last day of the year. ending a year with prosperity!

rezeki akhir tahun. sedap jugak layan pizza dan kfc. hahahhahaa

another new products by Althea, hampir tiap bulan Althea keluar produk baru! terbaik la. aku excited nak cerita pasal nie. nanti aku cerita kat post lain :D

ingat tak post MY TOP 10 KBEAUTY WISHLIST ON ALTHEA!? aku berpeluang pilih 4 produk dalam wishlist tersebut, produk tambahan ada 2 sebab well, mesti ada benda tersasar dari target. hahahhaha. akan buat satu blog post jugak dan short review, kena guna beberapa minggu dulu baru confident nak review. 

🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕

taktau dah cerita pasal apa. hahahhaa nak cerita pasal anime, banyak sangat nanti. hahhahaa. pokoknya, december 2018 aku boleh tahan eventful bagi seorang introvert yang malas bersosial dan tak suka keluar macam aku. walaupun dapat flu pada akhir tahun, alhamdulillah tak la teruk sangat, cuma tu la, mucus melebih2. lol.

tahun baru dah, tengah cari idea berasingan untuk karangan blog post recap tahun 2018. nak buat blog post khas untuk tahun 2018 sebab banyak benda berlaku. hehehehhee

december 2018 korang pulak macam mana?

sekian, ilal liqa'
see ya when i seeeeee yaaa!