Sunday, 24 March 2019

finally turns 24?

umur dah hampir dipertengahan dua puluhan. bila tengok balik apa yang dah aku capai dan hadapi dalam hidup, ada banyak benda yang aku dah hadap. alhamdulillah, pada tarikh 3 march 2019, aku dah sah berumur 24 tahun. hahahahhaha macam tak percaya je weh umur dah sampai angka 24. wowwww.

assalamualaikum dan salam sejahtera

bila umur makin dewasa(?), terfikir jugak apa la pencapaian aku pada umur begini, patut dibanggakan kah hidup aku sekarang? bila fikir banyak2, jadi overthinking pulak. so aku cuba ikut flow je, kekadang benda datang dengan spontan, kekadang ada rancangan aka plan. kena percaya je la dengan diri sendiri. bergerak dengan 'pace' sendiri. ada yang berjaya awal dan ada yang sedang2. apakah definisi berjaya bagi korang? belajar tinggi2? dapat kerja? berkeluarga? atau bagaimana??

aku tak pasti. 

birthday celebration?
nothing much. aku tak expect pun nak sambut ke apa, sebab dalam family kitorang memang tak kisah sangat pasal birthday, asal wish sudah. lol

birthday aku pada 3/3/2019 jatuh pada hari ahad, so kat office celebrate awal hari jumaat (dorang celebrate every employee's birthday). dapat kek peanut butter. sedap jugak la. first time orang selain family sambut birthday aku nie. thanks, terharu aku sebab aku paling muda dalam office tu dan semua excited nyanyi lagu ramai2. malu siottt, apa yang birthday person patut buat bila orang nyanyi ramai2 lagu happy birthday? so i just smiling there like awkwardly. hahahahhaha

pastu hari ahad, keluar dengan cousin2, beli 'oden' kat 'potato story', good la tapi let be honest, soup oden family mart lagi umph. tapi kat sini mana ada family mart. hahahhahahha nice try.

 yayyyy, dapat mini cake on my birthday. thanks cousin2. 

 food was nice, siap ada orang karok lagi kat sebelah. lol

 umur dah 24, tapi citarasa masih kanak2. so called 'budakvanilla' hahhahaha

siapa kecur liur tengok benda nie? ughhh me!

then, mak cakap umur dah boleh ada laki, then she keep talking about how to find and detect good future husband. (my single self feels hurt HAHAHAHA). chill mom, aku masih banyak benda nak kejar. lol. so lets see what will happen. next!

umur makin meningkat, harapnya amalan pun meningkat la. 

happy birthday to all MARCH BABIES!
may ALLAH bless you and fill your life with happiness
ilal liqa'
see ya when i see ya!

19 comments:

  1. Happy belated birthday awakkk ;)

    ReplyDelete
  2. Bestnya celebrate kat office hehe happy belated birthday bv!! 🙆🏻‍♀️💜

    ReplyDelete
  3. ehh dah 24?? you look much more younger thoughh

    ReplyDelete
  4. Happy birthday awak. Semoga diberikan kesihatan yg baik. Be a good girl hehe. Eh awak mmg good girl kan. Stay pretty awak 🌸

    Ika dtg singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2019/03/book-review-samurai-by-dekna-lee.html?m=1

    ReplyDelete
  5. Again, happy belated birthday, BV! :)

    ReplyDelete
  6. happy belated birthday! Semoga panjang umur dan murah rezeki :)

    ReplyDelete
  7. happy belated birthday! may Allah bless you with happiness throughout your life :)

    ReplyDelete
  8. potato story ada jual oden kah kak? hahaha apa kmk sik prasan oh. how i wish kuching ada family mart :(((

    happy birthday kakkk! semoga jumpa jodoh secepat yang mungkin hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh bukan potato story, crispy shop ada jual :D kannn, bila la mok ada family mart T^T

      ehhhh ehhh thankssss :3

      Delete
  9. happy belated birthday BV ! :)

    ReplyDelete
  10. happy belated birthday BV! wah seronoknya ada officemate sambut :D

    ReplyDelete
  11. happy belated birthday BV ! wahhhhhh dah 24 ye? ehem2 cepat cari calon~ hiksss :P

    ReplyDelete
  12. happy belated birthday. may all good things in this world come your way =)

    ReplyDelete
  13. thanksssss semuanya untuk wishhhhh! sorry tak reply satu2. hehehhehe :3
    semoga korang pun bahagia2 selalu dan bahagiaaaa lah hendaknya, lol sama je kan :D

    dan semoga BV pun makin rajin update blog yang semakin sendu iniiiii!

    ReplyDelete
  14. happy belated birthday.. haha betul2 lambat wish nie.. serius 24? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss! sokay i really appreciate that, yeahh 24 dah T^T

      Delete
  15. Happy birthday darling.. Sorry lambat wish -_-+ . By the way, hope the best for you, 24 tapi nampak macam budak lepas SPM I am jealous okeh 😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankssss, i really appreciate every wish :D ehhhhh seriouslyyy forever 18 please XD

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!