Saturday, 13 April 2019

sushi king day

aku nie kan, kalau tak post pasal makanan tak sah kan. hahahahhaha. sorry gais, maybe tanda dah kurang idea. so jadikan lah benda makanan alah macam nie sebagai usaha update blog. selain tu, aku masih dalam usaha sambung menaip draf2 blog post yang aku taip setengah2. harap semakin rajin la nak share benda berfaedah. hmm. 

assalamualaikum dan salam sejahtera!

ogenkidesuka? (how are you?)
daijoubudesuka? (are you okay?)

gomenasai, jitsu wa neeee~~ ok stop.

sorry, sebenarnya aku nak share gambar2 makanan nie. awal2 cakap kalau lapar sila pergi makan dulu baru boleh proceed baca. aku tidak bertanggungjawab andai terjadinya 'lelehan air liur', 'perut berbunyi' atau pelbagai perkara yang menyebabkan korang lapar. hohoho joke. 

beberapa minggu lepas, we all dah rancang nak makan kat sushi king untuk celebrate birthday cousin aku. alhamdulillah, dapat jugak merasa sushi lagi. punya la lama aku tak merasa pergi sushi king nie sebab well i cannot go there alone. hahahhahaha

macam biasa, inilah rupa sushi king. aku rasa korang2 mesti dah tau punya la kan. 

benda paling senang dan sedap nak makan. harga pun murah. lol

this octopus was tasty. 

main menu of the day, kitorang tak order banyak nasik ka apa sebab tau memang kenyang makan sushi kat conveyor belt tu je la. ambik2 ikut perut sambil kumpul pinggan warna warni ye dak. 

spicy yakiniku don? rm8+ (forgive me if im wrong)
sedapppp, daging tu dipotong nipis dan juicy, dihidang sekali dengan sayur campur yang crispy, sedap jugakkk. cuma agak pedas sebab cili tuuu perghhh. pretty decent serving for one person. 

and mine, chicken-katsu don rm8+
aku awal2 dah alih cili2 tu. hahahahha. ayam dia boleh tahan crispy dan juicy. not too dry. aku suka sossss tuuuu. untuk lebih enak, aku makan dengan sos manis sushi king. lol. sedap jugak. 

tiny little cheese cake, basically her (my cousin) birthday cake. lol

aku suka sweet sauce! aku suka something sweet. i kenot brain macam mana korang2 yang boleh minum green tea tanpa gula kat sushi king. now i wonder how green tea in japan taste like. aku order hoji cha lemon with honey, not bad la rasa dia. so korang team apa? #teamsweetsauce or #teamsoysauce. or just mix it. lol

last but not least, time bayar, kitorang dapat less rm20 sebab guna point yang terkumpul sebab cousin aku member? sushi king. lol. thanksssssssss!

once a month je makan benda 'mahal2' macam nie. duit aku memang habis kan makanan je la kan. hahahahhaa. zaman sekarang senang nak craving macam2 sebab wujudnya sosial media dan nafsu makan melampau. so, harapnya korang tak craving la lepas baca blog post aku kali nie. asyik up gambar makanan je kan. hahahhaa atleast kali nie kalau craving lepas baca korang boleh cari sebab sushi king di mana2. XD

siapa minat sushi?
share sikit menu makanan kat sushi king yang korang suka!

ilal liqa'
see ya when i see ya

16 comments:

  1. Lenne tak minat sangat sushi king but yoshinoya hanamaru udon sedap gila. Yang dish daging macam gambar BV tu sedap nak mampus haha! Nampak macam sikit tapi Lenne tak habis pun makan. Mungkin dekat hanamaru udon portion dia besar sikit kot. Lenne tak pernah habis kalau makan kat sana lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. okayyy yes nak try that udon la lepas nie 😂 kannn memang sedap kan,Sama la tak habis makan pun sebab banyak jugak ambik sushi2 kat tepi 😁 yes, kena bawak kawan yg suka makan 😂

      Delete
  2. i pernah minum green tea + sugar.. it taste weird.. hahaha.. green tea should be without sugar :P

    Lama x gi sushi king..rindu plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriously? memang green tea minum without sugar ke? baru tau 😅

      boleh la pergi lepas nie 😂

      Delete
  3. omg, lama giler tak makan sushi. since kerja kot which is 2016? hahaha lamanya alahai. terbaca pulak entry awak ni =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh lamanya, sekarang dah 2019, dah 3 tahun. boleh la makan kat sushi king lagi lepas nie 😄

      Delete
  4. I've been to Sushi King few times tapi selalu makan susshi je. Tak pernah try yang lain. And tak pernah try makan sushi dengan soy sauce or sweet sauce dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba try makanan lain, manatau jumpa fav pulak 😄 cuba makan dengan soy sauce, sedap jugak. sebab kekadang sushi kat sushi king nie agak dry 🤣

      Delete
  5. kiteww pernah pergi mkn skali je kat Sushi King ni dedulu dgn kwn2. haah mase miinum air green tea takde gula tu euwwww~ =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi la lagi. hahahaha sama la kitaaaa, minum green tea tanpa gula tu rasa pelik sangat 😆

      Delete
  6. semua yg ada dalam sushi king saya sukaaa! peminat tegar ni hehe xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh nie mesti selalu sangat pergi kat sushi king 😁

      Delete
  7. now you're making me crave for another sushi king. haha

    ReplyDelete
  8. kemon BV hapdet pliss~ kikiki =D

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!