Wednesday, 3 April 2019

what did i bought with rm600 lazada voucher?

korang ingat lagi tak yang aku pernah menang voucher lazada masa giveaway bulan november tahun lepas?? aku menang voucher rm600 dalam kategori kreatif. kalau rajin sila la korek balik post2 bulan november. aku malas nak letak link. hahahhahaha

assalamualaikum dan salam sejahtera~

aku tahu, ramai yang ingin tahu apa yang aku beli guna voucher lazada rm600 tuuu, tak kisah la ramai ke tak tapi atleast hasil blogging ke blog jugak la tujunya. hhahahahhaha

alhamdulillah, rezeki.

setelah berfikir dengan lama sekali. aku plan nak beli kamera, tapi malas nak simpan duit. so aku beli tab je la. walaupun tab tak ada dalam wishlist aku, tapi aku lama dah nak ada tab sebab senang nak baca dan screen besar boleh main game puas2. hahahhahhaha

 Xiaomi Mi Pad 4 32GB (global version sebab belum ada official release di malaysia)
harga rm678. so aku tambah rm78. (sekarang dah mahal sikit harga dia kat lazada)

beberapa minit lepas sampai, terus bukak parcel. hahahhaha excited gilerrr. macam biasa, asal gadget aku suka warna putih. 

sebelum beli aku memang carik tablet yang harga berpatutan dan yang penting spec mesti kebaboom. so cari lepas cari, terjumpa kat lazada. kira dalam budget jugak kannnn. lepas beberapa minggu buat research, tengok review kat youtube. banyak kata berbaloi, so aku pilih yang nie!!!

Spec :
8.0" Display (tak terlalu besar/berat, sedang2 je)
Qualcomm SDM660 Snapdragon 660
Octa-core (4x2.2 GHz Kryo 260 & 4x1.8 GHz Kryo 260)
32 GB ROM + 3 GB RAM (Wi-Fi Version)
13MP Rear Camera + 5MP Front Camera
Android 8.1 (Oreo)
Non-removable Li-Po 6000 mAh battery

macam tak percaya spec dia macam nie tau, harga lagi murah daripada kebanyakkan handphone sekarang. downsidenya cuma, no simcard slot and gps. tapi semuanya okay. aku takperlukan semuanya itu.

so far so good, aku banyak install game jugak la. setakat nie takda lag lagi. mostly guna bila aku bosan nak baca manga. sebab utama nak beli nie sebenarnya sebab nak baca manga dan reddit puas2. lol. yeahh, tercapai wishlist nak ada tab. puas hati jugak dengan barang lazada kali nie. delivery cepat je, walaupun nervous gila beli gadget kat lazada. before beli, memang kena rajin tengok feedback dari customer2 sebelum nie.

recommend? sangat! mostly untuk yang suka main game dan membaca, sebab battery tahan. kalau nak saiz 10 inch ada je Xiaomi Mi Pad 4 Plus, nak yang ada simcard, ada jeeeee. kena buat banyak research. tetiba jadi fan gadget jenama Xiaomi, harga murah dengan spec canggih2. hahahhaha

alhamdulillah.

korang yang dapat lazada voucher haritu beli apa pulak?

sekian, ilal liqa
see ya when i seeeee ya

18 comments:

  1. Saya pon dok cari tablettaw and as pengguna Xiaomi, memang nak beli yang ni. Amazing kan specs dia and murahhhh. Tapi last last beli benda lain. Dah tak cukup rajin dah nak join contest lazada nii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn, memang tertarik sebab spec menarik dengan harga murah. faham sangat part tetiba beli benda lain tu XD

      BV join contest lazada haritu pun sebab ada kategori kreatif :3

      Delete
  2. wowwwww!!! bestnya. sik join lazada plus sik aktif dah join segmen2...huhuhu
    tahniah bv dpt realisasikan impian. nang best main game bila skrin besar. lagi2 main simcity. eh, hehehe
    salam jumaat bv!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ria join pun sebab ada kategori kreatif, rajin sikit mok join hahahhaha. alhamdulillah, pernah main simcity tapi blur siktauk mok polah apa. :D

      salam jumaat juaakkk :)

      Delete
  3. baca manga kat mana? hahaha

    ReplyDelete
  4. Bestnya BV! Congrats! Worth it sangat voucher tu. Nampak sleek je tablet BV ni. Nice! xx

    lenne | blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankss, alhamdulillah. memang puas hari sangat dengan tablet nie :3

      Delete
  5. congrats kak! RM600 gik ktk dapat ya fuhhh. rezeki ktk kak hehe. kmk hariya pun tertanyak2 ktk beli apa k voucher ya. nasib dah upload post tok hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah rezeki :D kannn, nak plan mok polah blog post juak ria sebab menang dari blog kann :3

      Delete
  6. Tahniahhh! Bestnya lahaiii. :D

    ReplyDelete
  7. Macam best juga ya tab ni.

    ReplyDelete
  8. tahniah sis :) pembelian yang berbaloi

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!