Tuesday, 31 July 2018

Althea Angels x Real Fresh Skin Detoxer Review

beberapa minggu lepas, aku ada terima email untuk join satu group yang diberi nama Althea Angels. rasa bertuah sangat sebab terpilih join group nie. apa yang best pasal group Althea Angels nie adalah, boleh dapat banyak benefit dari Althea Korea, contohnya ada pelbagai giveaway dan banyak lagi aku rasa masih boleh join sekarang kalau korang ada blog/instagram/youtube yang aktif dan ada post berkaitan beauty stuff. best sebab banyak blogger, youtuber dan social influencer dari pelbagai negara join.


okay, sepatutnya aku cerita pasal welcome gift yang kitorang Althea Angels dapat. best gila! macam excited la dapat welcome gift, tak sangka pun sebenarnya :D petang tu dapat email dari Angel Syahira, petang tu jugak parcel datang rumah. tak sangka secepat tu parcel sampai. memang suprise sangatlah. kemain banyak angels update kat fb bila terima parcel. aku update kat instagram. hahahhaha

omoooo! special box design for althea angels :) i feel exclusiveeeee
cute totebag! i love totebag <3
oh, lupa nak bagitau. bulan july nie jugak adalah birthday Althea  yang ketiga #AltheaTurns3, macam taksangka dah tiga tahun dah umur althea, bersama althea sejak first birthday lagi. gembira tengok althea dan berkembang ke seluruh dunia. hebat. sekarang pun banyak promosi, giveaway dan contest yang sedang berlangsung sempena birthday althea. 

why so sweet??!



apa yang ada dalam welcome gift nie adalah;

1. totebag #AltheaTurns3 (too cute to handle, love the materials and design!)

2. 'Spread Your Wings' Makeup bag (pink colour and big! got a lot of space to store my makeup!)

3. 'Spread Your wings' hand mirror (girls need mirror! yass)

4. Althea fresh skin detoxer (rose) ๐ŸŒน

5. Althea fresh skin detoxer (green tea) ๐Ÿต

6. cute small origami boxes and cards ๐Ÿ’•


a lil bit review and highlight about fresh skin detoxer 10 seconds wash off masks, yeah you read that right, 10 seconds wash off masks. 

first, packaging. (aku jenis suka tengok packaging satu produk sebab dari packaging nie kita boleh tahu banyak benda tentang sesuatu produk sebab semua kat packaging kat contohnya isi kandungan, manufacturing date dan sebagainya). okay sebenarnya nak cerita yang aku suka gila dengan packaging yang boleh nampak isi macam nie sebab boleh tau kan bila isi produk akan habis dan maybe boleh siap sedia untuk beli yang baru. hahaha but serious aku suka produk design minimalistic, nampak elegant dengan cara tersendiri.

a little description :)
althea fresh skin detoxer rose (refining)
- aku guna untuk waktu pagi, menarik sebab mempunyai rose petals yang sebenar!
- bila apply kat muka, cukup 10 saat, aku terus urut2 dan cuci muka
- buih dia agak tebal(?) dan aku suka bau dia, its reminds me of something, tapi aku lupa
- lepas guna, muka rasa agak kering tapi rasa fresh gila, so proceed with your skincare routine, toner, moisturiser and etc

althea fresh skin detoxer green tea (purifying)
- guna malam sebelum tidur, suka gila tengok product warna hijau gelap macam nie dan ada sedikit tiny bits of green tea
- texture macam yang rose jugak, ala2 gel tapi 'runny' gel
- buih pun agak tebal dan bau of course macam green tea!
- sama jugak macam yang rose, agak kering lepas guna, tapi again rasa fresh dan bersih gittew

cara nak guna dan tips, senang je kan! :)
sekarang dah boleh didapati di website Althea Korea. gigih tunggu sampai dah available kan. baik korang pergi beli cepat sebab discount hebat!

oh ya, Althea Real Fresh Skin Detoxer nie adalah collaboration dengan GET IT BEAUTY (beauty kshow), serious this is one of my fav beauty kshow sebab dorang banyak share tips2 kecantikan dari artis2 korea. worth watching dan excited gila bila dapat tahu Althea collaborate dengan Get It Beauty! cinchaaaa daebakkkkk!


๐ŸŒน๐Ÿต buy these awesome products here ๐ŸŒน๐Ÿต

thanks a lot Althea Korea!
Happy 3rd Birthday and keep being awesome! ๐Ÿ’“


lots of love, Althea Angel BV
see ya when i see ya!
ilal liqa'

5 comments:

  1. Sukanya ada mcm benda2 floating dlm produk tu..bgus gak produk yg see through cmni kan, boleh nmpk dh nk abis or byk g..

    ReplyDelete
  2. Cantiknyaa design totebag tuuuu. Jealousnyaaa

    ReplyDelete
  3. best teruk nih bila dpt ni mcm dpt hadiah bday pulak

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!