february 2018 | stories x favs

. Saturday, 10 March 2018 .
cepat betul masa berlalu. macam baru semalam masuk tahun baru. sekarang dah march. so, kena la buat february wrap up. sebagai tanda aku cuba menghargai dan reflect diri setiap bulan (sebenarnya taknak blog nie sepi, wakkakakkaa)

assalamualaikum dan salam sejahtera~


perayaan bulan februari nie yang best adalah tahun baru cina sebab banyak bunga api. hahahhaha yeahh, sana sini boleh dengar bunyi bunga api bila malam tahun baru. rasa meriah walaupun kitorang bukan sambut tahun baru cina pun.

rezeki tahun nie, dapat angpao tahun baru cina dari bos arwah bapak aku (chinese). terharu gila, dia ingat family aku walaupun bapak dah takdak. 

duit angpao dah habis untuk beli light novel dan manga. hahahha. kira okay la kan. menanam semangat membaca dalam diri. cehhhh

takbanyak benda berlaku dalam bulan februari nie. cuma ada la, mak aku dah start babysit sorang baby yang comel. arghhh geram. aku jumpa talent baru. kids do like me (ke aku yang perasan). tapi memang susah jugak jaga baby nie sebab kena tengok tiap masa. walaupun mak aku yang jaga, aku tolong tengok2 je kekadang kalau mak aku nak masak ke apa. siap selalu dah bukak youtube layan lagu BABY SHARK. omaigoshhh ibu2 sangat hahahhahaha

FAVS 

kdrama | dah habis layan kdrama I'm Not A Robot. comel gila. watak lelaki utama (Yoo Seung Ho) tu comel. comel yang manly. hahhahahah, aku takpandai explain. tapi suka dia sejak tengok movie Seondal : the man who sells the river. (rasanya aku dah pernah mention pasal nie dalam entry yang lepas2, tapi tak kisah la hahhaah), nasib baik happy ending. 

kshow | aku dah terjebak tengok Knowing Bros, rancangan variety show yang jemput selebriti korea untuk interview dan ada part role play yang boleh dikatakan lawak gila2 jugak. berdekah jugak kekadang dengan perangai hosts yang lawak2. suka tengok HeeChul. hehehhee

movies |
Along with the Gods : Two Worlds (korean) | 2017 , aku dah tengok movie yang banyak orang cerita. memang best movie tu, barisan pelakon pun memang agak terkenal (di korea). banyak pengajaran yang tak disangka. serius best, siapa yang belum layan, cepat2 la layan. aku malas nak cerita sebab ada banyak blogger dah buat review, kalau aku buat review rasanya makin panjang la post nie nanti. kalau ada part dua nanti memang aku nak tengok di pawagam.

Sunny (korean) | 2011 , akhirnya aku tengok jugak movie nie. selalu jadi sebutan kat variety shows korea. paling2 lagu sunny tu. hahahhaha. movie nie pasal persahabatan antara gadis2 remaja, kemudian dorang terpisah, dan cuba berkumpul balik bila dah dewasa (middle age), ada sebab dorang berjumpa nie, scenes banyak imbas kembali (zaman remaja) dan masa kini. memang menarik sebab ada 90's vibe. comel je perangai masing2. ending kira sedih happy sikit.


Koi Wa Ameagari no Youni 

anime | anime yang aku start layan bulan feb ialah, 
Koi Wa Ameagari no Youni (Love is Like After the Rain), kisah pasal remaja perempuan yang jatuh cinta dengan lelaki dewasa yang jarak umurnya agak jauh jugak la. suka tengok scenes dan style arts anime nie, memang gif-worthy sangat. anime nie still ongoing lagi.


Violet Evergarden

Violet Evergarden, anime nie memang buat jiwa aku sedih *ketap bibir*. feels sangat. banyak kisah yang kira heartwrenching. ada part rasa nak nangis je. kisah sorang perempuan, Violet (bekas askar yang dikira senjata) tanpa perasaan, belajar tentang maksud aishiteru (i love you) sepanjang dia jadi Auto Memoir Doll aka GhostWriter (kerja sebagai penterjemah/penulis surat tentang perasaan orang). best jugak. taksabar nak tunggu next episodes T^T


musics

Sazanka (Sasanqua) by Sekai No Owari
first dengar lagu nie, aku tak faham sangat maksudnya sebab japanese kan, sebab takdak translation. tapi tak kisah sebab aku suka sekai no owari hahahhaha plus, suka sebab melody yang catchy relaxing(?) jugak dan MV memang touching. bila baca translation makin suka la. 

You become insecure, as it seems like your efforts are never rewarded
Once in a while, you'd lay onto me, crying
Saying that if you were to give up right here
You'd find yourself pathetic for chasing your dreams all this while

To you, who is chasing your dreams
Remember, if you were to stumble along the way,
I think the main character of a story is the one who gets laughed at
Not the one who laughs at others

Falling down more than anyone else, crying more than everyone else
You rise up after you fall more than anyone else



fav cover <3


๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช

tu je la kot. hahahha

february korang pulak macam mana?
recommend sikit movies best2 yang patut aku tengok. eh.


sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya lahhhh

cepat betul masa berlalu. macam baru semalam masuk tahun baru. sekarang dah march. so, kena la buat february wrap up. sebagai tanda aku cuba menghargai dan reflect diri setiap bulan (sebenarnya taknak blog nie sepi, wakkakakkaa)

assalamualaikum dan salam sejahtera~


perayaan bulan februari nie yang best adalah tahun baru cina sebab banyak bunga api. hahahhaha yeahh, sana sini boleh dengar bunyi bunga api bila malam tahun baru. rasa meriah walaupun kitorang bukan sambut tahun baru cina pun.

rezeki tahun nie, dapat angpao tahun baru cina dari bos arwah bapak aku (chinese). terharu gila, dia ingat family aku walaupun bapak dah takdak. 

duit angpao dah habis untuk beli light novel dan manga. hahahha. kira okay la kan. menanam semangat membaca dalam diri. cehhhh

takbanyak benda berlaku dalam bulan februari nie. cuma ada la, mak aku dah start babysit sorang baby yang comel. arghhh geram. aku jumpa talent baru. kids do like me (ke aku yang perasan). tapi memang susah jugak jaga baby nie sebab kena tengok tiap masa. walaupun mak aku yang jaga, aku tolong tengok2 je kekadang kalau mak aku nak masak ke apa. siap selalu dah bukak youtube layan lagu BABY SHARK. omaigoshhh ibu2 sangat hahahhahaha

FAVS 

kdrama | dah habis layan kdrama I'm Not A Robot. comel gila. watak lelaki utama (Yoo Seung Ho) tu comel. comel yang manly. hahhahahah, aku takpandai explain. tapi suka dia sejak tengok movie Seondal : the man who sells the river. (rasanya aku dah pernah mention pasal nie dalam entry yang lepas2, tapi tak kisah la hahhaah), nasib baik happy ending. 

kshow | aku dah terjebak tengok Knowing Bros, rancangan variety show yang jemput selebriti korea untuk interview dan ada part role play yang boleh dikatakan lawak gila2 jugak. berdekah jugak kekadang dengan perangai hosts yang lawak2. suka tengok HeeChul. hehehhee

movies |
Along with the Gods : Two Worlds (korean) | 2017 , aku dah tengok movie yang banyak orang cerita. memang best movie tu, barisan pelakon pun memang agak terkenal (di korea). banyak pengajaran yang tak disangka. serius best, siapa yang belum layan, cepat2 la layan. aku malas nak cerita sebab ada banyak blogger dah buat review, kalau aku buat review rasanya makin panjang la post nie nanti. kalau ada part dua nanti memang aku nak tengok di pawagam.

Sunny (korean) | 2011 , akhirnya aku tengok jugak movie nie. selalu jadi sebutan kat variety shows korea. paling2 lagu sunny tu. hahahhaha. movie nie pasal persahabatan antara gadis2 remaja, kemudian dorang terpisah, dan cuba berkumpul balik bila dah dewasa (middle age), ada sebab dorang berjumpa nie, scenes banyak imbas kembali (zaman remaja) dan masa kini. memang menarik sebab ada 90's vibe. comel je perangai masing2. ending kira sedih happy sikit.


Koi Wa Ameagari no Youni 

anime | anime yang aku start layan bulan feb ialah, 
Koi Wa Ameagari no Youni (Love is Like After the Rain), kisah pasal remaja perempuan yang jatuh cinta dengan lelaki dewasa yang jarak umurnya agak jauh jugak la. suka tengok scenes dan style arts anime nie, memang gif-worthy sangat. anime nie still ongoing lagi.


Violet Evergarden

Violet Evergarden, anime nie memang buat jiwa aku sedih *ketap bibir*. feels sangat. banyak kisah yang kira heartwrenching. ada part rasa nak nangis je. kisah sorang perempuan, Violet (bekas askar yang dikira senjata) tanpa perasaan, belajar tentang maksud aishiteru (i love you) sepanjang dia jadi Auto Memoir Doll aka GhostWriter (kerja sebagai penterjemah/penulis surat tentang perasaan orang). best jugak. taksabar nak tunggu next episodes T^T


musics

Sazanka (Sasanqua) by Sekai No Owari
first dengar lagu nie, aku tak faham sangat maksudnya sebab japanese kan, sebab takdak translation. tapi tak kisah sebab aku suka sekai no owari hahahhaha plus, suka sebab melody yang catchy relaxing(?) jugak dan MV memang touching. bila baca translation makin suka la. 

You become insecure, as it seems like your efforts are never rewarded
Once in a while, you'd lay onto me, crying
Saying that if you were to give up right here
You'd find yourself pathetic for chasing your dreams all this while

To you, who is chasing your dreams
Remember, if you were to stumble along the way,
I think the main character of a story is the one who gets laughed at
Not the one who laughs at others

Falling down more than anyone else, crying more than everyone else
You rise up after you fall more than anyone else



fav cover <3


๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช

tu je la kot. hahahha

february korang pulak macam mana?
recommend sikit movies best2 yang patut aku tengok. eh.


sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya lahhhh

20 comments

  1. eh eh terlayan sekali pulak lagu tu ^_^!
    memang sedap hawa telinga dengar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, lagipun lirik2 dia pun best :D

      Delete
  2. Violet Evergreen sangaaaaaaat cantik :') Den download sebab dekat Tumblr bersepah tapi taksempat tengok lagi hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yessss, memang cantik. story dia pun boleh dikatakan cantik dan sedih. T^T kena tengokkk :D

      Delete
  3. Hi BV! I love that you constantly updating your monthly wrap up post. A lot of people stop doing it. Anyway, movie recommendation huh? Tomb raider & black panther! I can't get enough of them, soooo good! Go watch it if you haven't already :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lenne! yeahh, quite proud of myself at that. hhahahhaha jk. i really hope a lot of blogger keep doing it too T^T

      thanks for movie recommendation, read a lot of good reviews about tomb raider and black panther, i really need to watch those :D

      Delete
  4. kdrama tu nak tengok la lepas ni. baru habis tengok black knight tu haha sedih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss, kena tengok. BV takhabis tengok black knight lagi. XD

      Delete
  5. Drama I'm Not A Robot dengan filem Along with the Gods memang best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best sangat, taksabar nak tunggu filem along with the gods part 2. :D

      Delete
  6. Movie untuk febuari, TOMB RAIDER! Pelakon alicia vikander memang mantap , gojes :3

    ReplyDelete
  7. I'm Not A Robot <3 Suka sangat drama tu. COmel gila!!! <3 Teringin lah nak tengok anime. Sampai sekarang tak tengok anime lagi. Duk tengok drama Korea tak habis-habis. Hihi

    ReplyDelete
  8. jemput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sudi jemput :D nanti BV join :)

      Delete
  9. filem Along With The Gods tu memang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, memang layan la movie tu, banyak pengajaran yg bagus :)

      Delete
  10. finally found someone who enjoy sekai no owari's music !!!! XD

    ReplyDelete
  11. Namamu di sebalik : earthbound ❤

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!

newer older Home