KFC crispy tenders dunk and dip

. Monday, 10 September 2018 .
seperti yang ramai tahu, ramai ke? aku still prefer ayam KFC dari mcD (okay don't fight) sebab aku rasa ayam KFC lebih rangup dan portion agak banyak berbanding mcD (price wise; sama je lol). tapi still aku suka ayam KFC mungkin sebab aku membesar dengan makanan KFC hahahhahaha

assalamualaikum dan salam sejahtera
kali ini aku nak share review dan pendapat aku tentang menu baru kfc iaitu
KFC Crispy Tenders Dunk and Dip

aku suka je try menu terbaru kfc sebab curious. (curiosity kills the cat - but the cat got 9 lives and at least it learnt something from it hahhahahahha *BV logic*)

dan menu terbaru nie menarik sikit sebab main cicah celup gituuuu, canggih tak??


 taste the fun? fun ke gais??? are you sure KFC???!

ini combo yang aku pilih, harga RM16.90 (kira mahal la jugak tu T^T) air lipton tu best la


dengan RM16.90 (RM17 je la) ini la yang kita dapat. yeahhhh! 3 ketul crispy tenders (isi ayam) dan seketul part ayam yang aku suka. nasib baik dapat nie, kalau dapat part drumstick tu boleh histeria kejap. lol (aku kureng sikit kat drumstick) 


 ready go! portion dia okay la, agak besar sebab banyak ayam siap ada coleslow dan mashed potato. 

SMOKEY ZESTY DIP
- rasa macam sos tiram yang masin tu tapi cair sikit tambah perahan limau sebab ada rasa masam. it taste weird. tapi aku still makan sebab aku suka sos tiram. expectation aku, rasa dia macam sos black pepper tapi rasa sos tiram gais. sokay. 

CRACKLING RICE POPS
- rasa macam twisties BBQ chicken. menarik jugak la sebab terasa rempah dia. nampak tak yang hijau2 tu, rempah2 daun kari kot. bila makan both, rasa macam kombinasi yang pelik. cuba bayangkan makan ayam cicah sos tiram pastu celup dalam twisties bbq chicken. hahahhahhaha


apapun, nice try kfc, nice gimmick kfc. for those yang suka sos tiram dan mempunyai citarasa yang unik boleh la rasa nie. yang normal2 tak suka benda pelik2, stick to your fav menu! save yourself!! hahahahha k.

nak tak try lagi? boleh je kalau orang belanja. 

dan boleh je kalau tukar sos tu jadi sos cheese dan celup dalam crispy bread crumbs. (idea baru untuk kfc). hahahhahaha sebab cheese can never go wrong.

well lain orang lain citarasa, 
kureng bagi aku maybe lazat bagi orang lain. 

haaa, korang dah try menu terbaru KFC nie ke belum?
share la menu fav korang!


sekian ilal liqa'
see ya when i see yaaa!
seperti yang ramai tahu, ramai ke? aku still prefer ayam KFC dari mcD (okay don't fight) sebab aku rasa ayam KFC lebih rangup dan portion agak banyak berbanding mcD (price wise; sama je lol). tapi still aku suka ayam KFC mungkin sebab aku membesar dengan makanan KFC hahahhahaha

assalamualaikum dan salam sejahtera
kali ini aku nak share review dan pendapat aku tentang menu baru kfc iaitu
KFC Crispy Tenders Dunk and Dip

aku suka je try menu terbaru kfc sebab curious. (curiosity kills the cat - but the cat got 9 lives and at least it learnt something from it hahhahahahha *BV logic*)

dan menu terbaru nie menarik sikit sebab main cicah celup gituuuu, canggih tak??


 taste the fun? fun ke gais??? are you sure KFC???!

ini combo yang aku pilih, harga RM16.90 (kira mahal la jugak tu T^T) air lipton tu best la


dengan RM16.90 (RM17 je la) ini la yang kita dapat. yeahhhh! 3 ketul crispy tenders (isi ayam) dan seketul part ayam yang aku suka. nasib baik dapat nie, kalau dapat part drumstick tu boleh histeria kejap. lol (aku kureng sikit kat drumstick) 


 ready go! portion dia okay la, agak besar sebab banyak ayam siap ada coleslow dan mashed potato. 

SMOKEY ZESTY DIP
- rasa macam sos tiram yang masin tu tapi cair sikit tambah perahan limau sebab ada rasa masam. it taste weird. tapi aku still makan sebab aku suka sos tiram. expectation aku, rasa dia macam sos black pepper tapi rasa sos tiram gais. sokay. 

CRACKLING RICE POPS
- rasa macam twisties BBQ chicken. menarik jugak la sebab terasa rempah dia. nampak tak yang hijau2 tu, rempah2 daun kari kot. bila makan both, rasa macam kombinasi yang pelik. cuba bayangkan makan ayam cicah sos tiram pastu celup dalam twisties bbq chicken. hahahhahhaha


apapun, nice try kfc, nice gimmick kfc. for those yang suka sos tiram dan mempunyai citarasa yang unik boleh la rasa nie. yang normal2 tak suka benda pelik2, stick to your fav menu! save yourself!! hahahahha k.

nak tak try lagi? boleh je kalau orang belanja. 

dan boleh je kalau tukar sos tu jadi sos cheese dan celup dalam crispy bread crumbs. (idea baru untuk kfc). hahahhahaha sebab cheese can never go wrong.

well lain orang lain citarasa, 
kureng bagi aku maybe lazat bagi orang lain. 

haaa, korang dah try menu terbaru KFC nie ke belum?
share la menu fav korang!


sekian ilal liqa'
see ya when i see yaaa!

25 comments

  1. sha pun suka kfc dari mcd hahahaha tapi yang dunk and dip ni serious taksuka hahahahaha tu kali pertama dan terakhir sha makan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayyyy kita geng suka KFC :D
      kannnn, pelik je rasa dia XD

      Delete
  2. KFC ni macam-macam menu baru yang diaorang keluarkan but I usually go for the original ones je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess, original ones are better. macam 'comfort food' bila pergi kfc :D

      Delete
  3. Tak pernah try yang ni. Biasa order ayam goreng yang biasa tu je. Tapi macam best je concept dia, celup-celup. Hehe ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. concept dia memang menarik sebab tu la tertarik nak order ๐Ÿ˜‚

      Delete
  4. kenak kmk rasa mcm sik best jak nok tok oh. byk2 menu baru kepsi tok nok kepsi telur masin riya paling kmk suka. Nang suka bena eh sampe seminggu ya ada la 2 3 kali kmk makan ya ajak. Padahal kmk sik minat gilak ayam kepsi tok xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. nang sik berapa gilak. habis idea kali ๐Ÿ˜‚

      banyak madah nak kepci telur masin ya nyaman, kmk belum merasa gk nak ya ๐Ÿ˜…

      Delete
  5. Kaella dah lama nak try tapi asyik takde masa na try ๐Ÿ˜ญ

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe2,nanti ada masa boleh la try ๐Ÿ˜Š

      Delete
  6. kmk slalu ngga menu baru sidak tapi every time peg kfc,sik juak kmk mok try sbb takut menyesal so beli nak biasa jak lah hahaha
    but seriously,dlm gmbar iklan sidak nmpak mcm nyaman jak,but reality nya slalu mengecewakan HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn,hahaha kmk macam ya juak dolok, suka order benda nak sama jak tiap kali makan. tapi yalatek nampak nyaman jak nangga iklan yala mok jak try ๐Ÿ˜‚

      Delete
  7. saya dh lama lak tak makan KFC n tak perasan lak pasal menu baru ni. tpi nampak cam pelik xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pelik rasa dia. nanti boleh la try kalau nak ๐Ÿ˜‚

      Delete
  8. Replies
    1. boleh la try nanti kalau nak ๐Ÿ˜Š

      Delete
  9. Letak cheese macam lagi sedap. Tag KFC kat twitter hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, hahahah kfc dah tau banyak yg suka cheese tapi jarang buat menu yg ada cheese ๐Ÿ˜ฌ

      Delete
  10. dah try dah!! sedikit masin pada crispy or?? entah. tapi antara promo paling best golden egg yolk masa bulan dua hari tu. boleh kata hari makan yg tu time promo. yg ni, biashe2 je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rasa yang unik ๐Ÿ˜‚ ramai yg kata golden egg yolk tu sedap. BV belum merasa lagi. kena tunggu tahun baru cina kot ๐Ÿ˜‚

      Delete
  11. semalam pergi kfc.. mcm nak try.. tapi aku ni kurang adventurous.. so aku order snack plate je hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tu sebenarnya, pilihan yg selamat ๐Ÿ˜‚๐Ÿ‘

      Delete
  12. kalau pelik sgt rasa dye, it's not for me ahaha

    ReplyDelete
  13. hari tu nak cuba da set dalam kepala nak try yang baru ni. tapi sampai kaunter order ayam yang biasa juga hehe..

    ReplyDelete
  14. I tak berani nak try and baca your review, ok lega tak try.. hahaha

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!

newer older Home