Tuesday, 13 August 2019

raya haji 2019

short post.

assalamualaikum dan selamat hari raya qurban~
berkorban apa saja~ (sila sambung lagu ini)

hari raya haji tahun nie macam biasa, rezeki lebih so ada makanan lebih. alhamdulillah. macam biasa, sebak bila dengar takbir raya.

sebelum tu, sorry sebab asyik up gambar makanan sebab blog aku khennn~

menu tahun nie,
daging masak hitam
rendang ayam
pulut kuning
laksa sarawak

alhamdulillah. alhamdulillah.
murahlah rezeki sesiapa yang memberi sedekah dan menjamu orang makan di hari raya. moga murah rezeki korang2 semua.

 makanan of the day. satay, kuih disedekahkan oleh saudara mara. alhamdulillah. 

 asal raya, mak masak daging masak hitam. rendang ayam jadi menu kedua. 

bahan asas untuk 'topping' laksa sarawak. 

senang nak masak laksa sarawak sekarang sebab wujudnya 'paste laksa sarawak', semua makanan diatas, family aku yang masak. aku? aku tak masak sebab aku hahahahahahha

aktiviti raya haji. 
makan makanan raya,
ziarah kubur,
ziarah saudara mara
makan dan makan 

makanlah selagi boleh makan. asal jangan membazir dan tahu kawal nafsu. 

macam mana pulak raya haji korang?

sekian,
ilal liqa'
thanks sudi baca :)

13 comments:

  1. Every Raya memang look forward to the fooods!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, sama laaa :D
      makanan mostly semua sedap2 XD

      Delete
  2. selamat hari raya haji kakkkk! kmk dah lamak sik mkn laksa srawak alu rasa mok makan jak kinek hmmmm. mok molah kdrik iboh jak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya haji juakkk :D kinek senang jak carik laksa, beli jak rah kede makan nak jual laksa mun rasa sikmok polah kedirik :3

      Delete
  3. Replies
    1. salam aidiladha jugak :D
      alhamdulillah ada rezeki dan nikmat ALLAH :)

      Delete
  4. teringin makan laksa sarawak la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya sekarang kat kedai makan ada je jual laksa sarawak, takpun beli instant mee laksa sarawak pun ada :D

      Delete
  5. menu kasi terliur je..kalau raya apa pun memang serbu rumah saudara cari rendang..yumss

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, serbu rumah saudara pun cari makanan sedap2 :D

      Delete
  6. teringin la nk gi beraya kat rmh BV alang2 kat swak ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput2, boleh la singgah beraya kalau di Sibu :D

      Delete
  7. my raya haji means sleep hahahaha, i was super tired that i only stayed at home all day resting.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!