Thursday, 27 December 2018

REVIEW | althea milk peel cream mask

dah macam kbeauty blogger pulak aku nie sebab selalu update pasal kbeauty. hahahhaha. biasalah, sejak terjebak dengan kbeauty beberapa tahun lalu, makin rajin nak try produk2 kbeauty yang terhangat di pasaran. kat instagram pun aku suka belek explorer yang penuh dengan kbeauty produk (hebat algorithm insta, dia tau aku suka tengok apa) hohoho

assalamualaikum and peace upon you~

kali nie aku nak cerita pasal produk terbaru Althea, wahhh Althea lagi? asyik keluarkan produk terbaru je Althea nie kan. 

aku rasa pembaca blog aku memang kenal sangat dah ngan Althea nie. 

bagi sesiapa yang tak tahu, Althea ialah satu platform online shoppig yang menjual kbeauty product seperti skincare dan makeup. sekarang Althea dah makin banyak keluarkan produk sendiri. terbaik la. 

Althea Milk Peel Cream Mask (review)
produk terbaru Althea dalam kategori skincare yoshhh

yang menariknya produk nie bagi aku ialah sebab ianya bubble mask. aku first time try mask dalam jenis bubble macam nie! memang excited giler bila dapat peluang nak try :)

KEY INGREDIENTS

Milk protein extract - Moisturizes and strengthens the skin (protein untuk kulit muka, melembapkan kulit)

AHA & BHA - Gently exfoliates away dead skin cells for a smooth complexion (antara ingredients famous untuk exfoliate sel kulit mati supaya muka lebih licin dan berseri)

Kaolin - Detoxifies and pulls out impurities from the pores (membersihkan pori)



WHAT'S GOOD

- An exfoliating mask that transforms from a clay texture to a whipped cream lather (dari clay pastu tetiba jadi macam whipped cream ala2 buih senang nak gosok2 seluruh muka heheh)

- Contains milk protein extract to moisturize and revitalize (selain untuk diminum, protein susu jugak bagus untuk melembapkan kulit yeahh)

- Formulated with AHA & BHA to gently but effectively remove dead skin cells (kalau yang banyak buat research pasal skincares mesti tau AHA dan BHA antara ingredient famous dikalangan skincare addict)

mulut nganga sebab acah cute ahaks

HOW TO USE

Dampen the skin and apply an even layer onto the skin, massaging till a rich lather forms. Leave on for 30-60 seconds before rinsing away with warm water. (senang dan sekejap je nak guna nie, sebab tu aku suka guna waktu malam, entah la, kalau guna mask lebih selesa guna waktu malam. hehehe)


BV's REVIEW

pros 
🍦 first, aku memang suka bau dia, macam bau susu dan feeling2 baby, smol and cute lol
🍦 packaging! packaging comel dan botol jenis pump! memudahkan kerja dan senang nak guna!!
🍦 exfoliate succeed! rasa lembut dan bersih je kulit muka lepas guna. sebab ada AHA dan BHA aku guna nie dalam seminggu beberapa kali je. aku taktau la effect mask nie atau perubahan dalam skincare routine aku, beberapa minggu nie kulit muka aku rasa lebih bersih.
🍦 senang cuci, sebab dia bubble kan, tetiba dari bentuk clay sekejap je jadi bubble.
🍦 tak mengeringkan kulit sangat sebab kekadang ada clay mask yang buat kulit aku terasa kering lepas guna. 

cons
🍦 kena apply cepat2 sebab bubble dia cepat naik. hahahhahaa
🍦 bila jadi bubble, muka rasa pelik sikit, macam gatal2 sebab bubble tu mengembang kot atau bubble tengah buat kerja dia exfoliate kulit. 

conclusion,
aku suka gila mask nie, macam excited je kan tengok dia jadi timbul jadi bubble kat muka. hahahhaha


πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§πŸ’§


name | MILK PEEL CREAM MASK (50ML) 
price | RM36.00
where to buy | via online on ALTHEA website (click here to buy)

description |
Give your skin a big gulp of hydration with the refreshing peeling powers of Althea's Milk Peel Cream Mask! Containing both AHA and BHA extracts, this gentle but effective exfoliator transforms from a clay to a whipped cream lather, whisking away dead skin cells to prevent flakiness. It’s also formulated with casein protein from milk to revitalize and moisturize the skin. The result is radiantly smooth, healthy skin that's bouncy to the touch! source ALTHEA.


belum register/shopping di Althea?
Althea Korea (20% off untuk first order!)

facebook | Althea Korea
instagram | @altheakorea




korang dah pernah try bubble mask tak?
dah shopping di Althea?

sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya

14 comments:

  1. Replies
    1. memang bubble mask terbaik yg pernah BV try so far :D

      Delete
  2. Tak pernah lg guna produk althea ni
    nnt nak beli lah. Hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, boleh la try nanti. plus banyak lagi kbeauty brand lain di Althea, semua menarik belaka :D

      Delete
  3. comelnya macam nak beli. kan best kalau dia ada kaler pink >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang nie pun kira dah special sebab produk warna biru pertama by Althea, before nie banyak pink je XD

      Delete
  4. Syaza suka kalau produk yang bubble bubble ni. Best je bila tengok dia berbuih dan bunyi dia satisfying sangat. hehe 😊

    Syaza | www.syazaraihanah.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kankannnn! memang suka tengok dia jadi buih kat muka, excited nak pegang2 XD

      Delete
  5. Replies
    1. yess, packaging dia cuteeee dan botol tu sangat convenient :D

      Delete
  6. Packaging dia cute gila. I want to try this product as well tapi kena tunggu dulu lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess, BV pun suka tengok packaging dia. boleh la try nanti sebab menarik sangat ada bubble2. hehehehe :D

      Delete
  7. Banyak sangat skincare nak cuba ni. Yang dah ada pun tak cuba lagi hehe. Yang ni masuk wishlist dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn, BV pun rasa banyak skincare nak kena cuba, kena habiskan yang sedia ada dulu sementara tu yang lain masuk wishlist :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!