november 2017 | stories and what?

. Tuesday, 12 December 2017 .
kebelakangan ini, aku rasa life aku sangat dull. i don't do anything beneficial and i hate it. mood blogging pun affected sama. sampai rasa boring oi blog. tup2, blog jugak aku hadap hampir tiap masa. tak bukak pun rindu. hahhahahhahaa

assalamualaikum and peace upon you~
nak cerita apa bulan november atau bulan sebelas yang lalu?

sejujurnya aku taktau nak cerita pasal apa. lols, so cerita pasal makanan je la. nak expect aku cerita pasal isu semasa, memang tak la, sebab malas nak kupas. kalau pasal makanan, memang banyak je benda yang aku nak kupaskan. lol.

kau tau antara benda paling bahagia di dunia salah satunya ialah, bila kau lapar, tetiba ada orang bagi makanan. rezeki sangat beb. maka burgerbira la aku. makan burger sambil lepak tengok anime. burger apa paling sedap? street burger la, kekadang boleh kalah burger franchise terkenal macam kfc tu. tapi masa makan burger dalam gambar nie, rasa dia tak berapa sangat (macam pembuat burger beginner sebab aku rasa aku boleh buat burger lagi sedap, wakakkakaka), lepas tu, kali kedua order (hari lain), sedap pulak burger dia. jadi la burger ikut mood. lalallalalala

ni untuk nenek aku. beli kat kedai makan sebagai snack makan tengah malam. lol. sedap jugak. sos dia rasanya aku pun boleh buat, sebab rasanya cuma sos cili + bawang2 dan bahan lain ditumis. pernah buat dulu tapi masakan lain la (sambal telur). aish udang tu, kepala je besar. aku tak makan kepala tu, family aku pun tak. ada ke yang makan kepala udang, boleh makan ke? answer please, curious gila ni. 

cara makan jagung paling best ialah, direbus dan kemudian sapu butter dan dipanggang atas api dan kemudian sapu butter lagi. jadilah jagung panggang. sejujurnya aku belum pernah try jagung panggang. hahahhaha tau sebab mak aku cerita je. selalunya cara paling win, kitorang makan jagung ialah sapu butter atau letak garam sikit. untuk jagung tongkol la. jagung segera2 yang campur mayonis/susu tu tak kira. lol. 

tetiba craving icecream dalam kon macam ni. musim panas2 memang best la makan icecream. kalau icecream, tiap hari pun aku boleh makan tanpa rasa muak bila berdepan cuaca panas kat malaysia ni.

okay, stop pasal makanan. hahahhaha

benda fav aku bulan november rasanya sama macam bulan oktober yang lepas. cuma adalah beberapa movies dan kdrama yang aku layan. nanti aku review kalau ada masa. hahahhaha. 

bulan november korang pulak macam mana?
mesti banyak makan jugak kan? hehehhee

sekian,
ilal liqa'

kebelakangan ini, aku rasa life aku sangat dull. i don't do anything beneficial and i hate it. mood blogging pun affected sama. sampai rasa boring oi blog. tup2, blog jugak aku hadap hampir tiap masa. tak bukak pun rindu. hahhahahhahaa

assalamualaikum and peace upon you~
nak cerita apa bulan november atau bulan sebelas yang lalu?

sejujurnya aku taktau nak cerita pasal apa. lols, so cerita pasal makanan je la. nak expect aku cerita pasal isu semasa, memang tak la, sebab malas nak kupas. kalau pasal makanan, memang banyak je benda yang aku nak kupaskan. lol.

kau tau antara benda paling bahagia di dunia salah satunya ialah, bila kau lapar, tetiba ada orang bagi makanan. rezeki sangat beb. maka burgerbira la aku. makan burger sambil lepak tengok anime. burger apa paling sedap? street burger la, kekadang boleh kalah burger franchise terkenal macam kfc tu. tapi masa makan burger dalam gambar nie, rasa dia tak berapa sangat (macam pembuat burger beginner sebab aku rasa aku boleh buat burger lagi sedap, wakakkakaka), lepas tu, kali kedua order (hari lain), sedap pulak burger dia. jadi la burger ikut mood. lalallalalala

ni untuk nenek aku. beli kat kedai makan sebagai snack makan tengah malam. lol. sedap jugak. sos dia rasanya aku pun boleh buat, sebab rasanya cuma sos cili + bawang2 dan bahan lain ditumis. pernah buat dulu tapi masakan lain la (sambal telur). aish udang tu, kepala je besar. aku tak makan kepala tu, family aku pun tak. ada ke yang makan kepala udang, boleh makan ke? answer please, curious gila ni. 

cara makan jagung paling best ialah, direbus dan kemudian sapu butter dan dipanggang atas api dan kemudian sapu butter lagi. jadilah jagung panggang. sejujurnya aku belum pernah try jagung panggang. hahahhaha tau sebab mak aku cerita je. selalunya cara paling win, kitorang makan jagung ialah sapu butter atau letak garam sikit. untuk jagung tongkol la. jagung segera2 yang campur mayonis/susu tu tak kira. lol. 

tetiba craving icecream dalam kon macam ni. musim panas2 memang best la makan icecream. kalau icecream, tiap hari pun aku boleh makan tanpa rasa muak bila berdepan cuaca panas kat malaysia ni.

okay, stop pasal makanan. hahahhaha

benda fav aku bulan november rasanya sama macam bulan oktober yang lepas. cuma adalah beberapa movies dan kdrama yang aku layan. nanti aku review kalau ada masa. hahahhaha. 

bulan november korang pulak macam mana?
mesti banyak makan jugak kan? hehehhee

sekian,
ilal liqa'

22 comments

  1. what a month. i hope you'll have a blast in the upcoming month and year okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. i hope so. thanks ya Raydah, you too :D

      Delete
  2. Bulan november Hana busy melayan karenah Mr.SPM.Alhamdulillah sekarang dah break up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh, pernah merasa jugak tu :D syukur dah habis semua kan :)

      Delete
  3. boleh nak makan palak udang ya? hahaha kmk makan ajak hahaha lol.
    tok pun bok hbs makan tiba2 teringin mok makan aiskrim indah lpas ngga gambar ya erhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. siktauk juak. kali ada orang nak makan ada yang sik. pandei ktk makan palak ya oh :D hahahha makan jak aiskrim mun maok sebab senang jak carik :3

      Delete
  4. yang jagung tu nampak 'mengancam' :D

    ReplyDelete
  5. Ai pun tak makan kepala udang, hahahah. Hmmm bulan November yang lepas terasa macam masa berlalu dengan sangat pantas... sedar-sedar dah December, omaigash... so much to do so little time (";@ w @)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, sama la kita. memang terasa jugak masa berlalu cepat je T^T yeahhhhh, i feel youuuu :D

      Delete
  6. Baca ni tengah-tengah malam and now terasa lapar nya lahaiii.. Why BV why, jangan seksa my perut please haha.

    And boleh buat burger lagi sedap? Mohon bukak gerai and then bagi I makan free, can eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahahha sorry2. :D lawak je XD

      yeahhh, kalau part burger yang penting adalah sos dia guna dan cara masak. cewahhhhh XD

      Delete
  7. Belum pernah try buat jagung mcm tu. sedapnye jagung!! Ice cream cone red velvet pun sedap ~~


    ☆ Atheera ☆

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti boleh la try, memang sedap makan jagung :D BV belum try lagi aiskrim red velvet :D

      Delete
  8. Telan air liur baca post ni. My November was a lil bit mehhh sikit. Hoping that December will be better.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la, harap december kita lebih bermakna kan. dah la akhir tahunnnn T^T

      Delete
  9. I laughed so hard at the part burger ikut mood.. hahaha.. Anyways, Nesz selalu hisap je kepala udang tu sebab kat situ banyak air manis.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ikut mood burger tu, sekejap biasa2, sekejap lagi sedap pulak :D
      wahh, kira boleh makan la tu kan, boleh try jugak ni :)

      Delete
  10. Masuk blog ni tak sah kalai xde makanan. Bulan 12 ni agak2 BV makan apa pulak eh? :p

    Jagung panggang sedap! Slalu gak beli kat pasar

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha kannn, december la diet kottt. XD

      BV belum pernah cuba lagi. teringin pulak nak cuba makan :3

      Delete
  11. Hi BV ! dis is my answer :

    utk part beger : sy pon prefer street beger compared to beger2 McD / KFC.
    utk part udang : sy jenis kunyah je segala kepala udang, bdn udang, ekor udang hahaha
    utk part jagung : sy mkn jagung jenis relaikan semua dan gaul2kan mix dgn susu, melt butter. fuhh :P
    utk part ice cream : sy tak memilih. asalkan it is ice cream mmg sy bedal je smua hahaha

    ok nmpk sgt sy jenis PEMAKAN hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa thanks for the answer!!

      yay, kita sama pasal street beger!

      kira boleh makan la kepala udang tu ye, bagus sangat jenis yg makan semua ni :D

      ahhh sama jugak. part jagung pun BV suka semua. jagung dalam tin yg ada kuah tu pun!

      hahhahahaha kan, asal icecream, semua pun boleh :D

      fahammmm jugak tu XD

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!

newer older Home