july 2018 | life update?

. Sunday, 12 August 2018 .
aku hampir terlupa nak buat wrap up untuk bulan july. hahahhaha. nak kata busy sangat, tak la jugak. weekend free je. bukak blog tiap hari tapi entah la kenapa rasa makin liat nak update blog, idea memang banyak. semua dalam draft sebab gambar belum habis edit dan ayat2 pun kurang. :D inikah yang dinamakan 'blogging slump'??

assalamualaikum dan salam sejahtera

otw balik rumah. lepas kerja.

banyak benda terjadi bulan julai. rasanya bulan julai nie aku paling banyak keluar rumah. kerja memang kerja la kan. tapi every weekend (offday) untuk bulan julai rasanya aku gerenti keluar rumah. macam yang avid reader tahu, aku memang jenis indoor person. aku jarang keluar rumah unless memang ada benda yang aku kena buat. hahahhahhaa. so, mostly aku keluar atas urusan keluarga. lol serius sangat bunyinya. 

urusannya ialah, 
shopping groceries la, beli tiket la, hantar orang la, pergi jenjalan tengok orang la dan macam2 la la la yang lainnya. satu je aku tak suka bila keluar nie, banyak godaan dan aku seorang yang selalu tergoda terutama dengan makanan. sebab tu kekadang bila keluar, aku tinggalkan purse dan duit sambil bawak kad2 yang penting je. tahan diri kat mesin atm pun satu hal. hahahhahahha

teringin nak merasa. tapi benda nie mahal. harga dalam rm4.+ dan takut tak sedap dan menyesal lepas beli. lol. tapi rasanya, nanti2 maybe boleh try. XD

makan sorang2. benda nie terjadi masa balik kerja. aku jenis yang tak lunch kat luar masa kerja sebab nak jimat duit dan mostly sebab aku malas nak keluar, so, hari tu aku terlupa nak bawak pengalas perut macam roti, bun etc, bila dah petang2, perut jadi lapar gila. maka bila balik kerja, terus whatsapp mak kata aku balik lewat sikit sebab nak singgah makan sekejap. hahahhahhahaha. terjadi la kes aku makan sorang2 di penjuru, nasib baik memang tak ramai orang masa tu dan maka aku makan la sorang2 sambil menonton video lawak di youtube. best jugak makan sorang2 nie. kalau ada laptop lagi best rasanya. :D

 
baby shark pink fong ice cream! benda nie dah jadi one of my fav icecream sebab rasa dia sedap! serius, dalam bulan july je rasanya dah 3 kali aku makan. first time mak belanja, kalau tak memang aku tak merasa la icecream nie. hehehehee suka rasa strawberry dia yang tak terlalu overpowering an kat tengah tu rasa macam susu pekat manis, tapi still sedap!!  siapa dah try???

dulu yang saiz macam nie, rm0.30 - rm0.50 (zaman aku sekolah rendah dan sekolah menengah), sekarang dah rm1.00 sebungkus. nostalgia sungguh rasa. teringin nak merasa zaman sekolah menengah lagi. wahhahahaha

birthday Althea Korea dan jadi one of the Althea Angels. serius terharu, Althea staffs nie baik sangat la. no wonder they become so successful. shipping hampir ke seluruh dunia dah sekarang. yang paling best, BELI 2 BARANG dapat FREE SHIPPING (if i'm not mistaken). omgggg!

dah la dapat produk by Althea yang terbaru (wash off mask) READ HERE, lepas tu dapat pulak reward point USD30, shopping lagi kat Althea, terharu gila. berapa banyak dah kotak Althea aku kumpul since first birthday dia. :D nanti aku update apa benda2 yang aku shopping guna reward point tu :) thanks a lot staffs at ALTHEA :3

BCF | Borneo Cultural Festival 2018
panggilan mesra Pesta Borneo, BCF ialah adalah pesta dimana semua kaum di Sibu (my hometown) berkumpul dan promote kaum masing2? lol, lebih kepada mengenalkan la. semua kaum ada kawasan booth dan stage sendiri, pelbagai makanan ada. aku ada buat draft pasal benda nie. tapi entah bila nak publish sebab belum habis taip lagi. hahahhaha. 

serius banyak benda aku nak cerita. tapi sampai sini saja la untuk kali nie. banyak benda aku belajar pada bulan july, walaupun rasa busy dan penat all the time walaupun tak buat apa2 sangat, hahahhaha tapi aku rasa aku lebih okay.

aku taktau dah nak cerita apa nie.
macam biasa, aku banyak layan anime. hahahhaha
aku selalu update insta story, aku suka layan explore kat insta sebab banyak benda lawak, sambil layan insta story yang lain. life setiap orang sangat interesting (aku bukan stalker ya), banyak benda yang aku boleh belajar. ada yang suka update insta story setiap benda yang dia buat, ada yang suka update quote, macam2 la. thanks la bagi sesiapa yang suka update benda berilmu tu. kalau aku memang update benda merepek je la hahahhahaha

july korang pulak macam mana?
ada insta? jom letak link ig korang kat komen (boleh aku follow dan letak kat post nie) hehehhe :D


sekian, ilal liqa'
see yaaaaa when i see yaaaa la
aku hampir terlupa nak buat wrap up untuk bulan july. hahahhaha. nak kata busy sangat, tak la jugak. weekend free je. bukak blog tiap hari tapi entah la kenapa rasa makin liat nak update blog, idea memang banyak. semua dalam draft sebab gambar belum habis edit dan ayat2 pun kurang. :D inikah yang dinamakan 'blogging slump'??

assalamualaikum dan salam sejahtera

otw balik rumah. lepas kerja.

banyak benda terjadi bulan julai. rasanya bulan julai nie aku paling banyak keluar rumah. kerja memang kerja la kan. tapi every weekend (offday) untuk bulan julai rasanya aku gerenti keluar rumah. macam yang avid reader tahu, aku memang jenis indoor person. aku jarang keluar rumah unless memang ada benda yang aku kena buat. hahahhahhaa. so, mostly aku keluar atas urusan keluarga. lol serius sangat bunyinya. 

urusannya ialah, 
shopping groceries la, beli tiket la, hantar orang la, pergi jenjalan tengok orang la dan macam2 la la la yang lainnya. satu je aku tak suka bila keluar nie, banyak godaan dan aku seorang yang selalu tergoda terutama dengan makanan. sebab tu kekadang bila keluar, aku tinggalkan purse dan duit sambil bawak kad2 yang penting je. tahan diri kat mesin atm pun satu hal. hahahhahahha

teringin nak merasa. tapi benda nie mahal. harga dalam rm4.+ dan takut tak sedap dan menyesal lepas beli. lol. tapi rasanya, nanti2 maybe boleh try. XD

makan sorang2. benda nie terjadi masa balik kerja. aku jenis yang tak lunch kat luar masa kerja sebab nak jimat duit dan mostly sebab aku malas nak keluar, so, hari tu aku terlupa nak bawak pengalas perut macam roti, bun etc, bila dah petang2, perut jadi lapar gila. maka bila balik kerja, terus whatsapp mak kata aku balik lewat sikit sebab nak singgah makan sekejap. hahahhahhahaha. terjadi la kes aku makan sorang2 di penjuru, nasib baik memang tak ramai orang masa tu dan maka aku makan la sorang2 sambil menonton video lawak di youtube. best jugak makan sorang2 nie. kalau ada laptop lagi best rasanya. :D

 
baby shark pink fong ice cream! benda nie dah jadi one of my fav icecream sebab rasa dia sedap! serius, dalam bulan july je rasanya dah 3 kali aku makan. first time mak belanja, kalau tak memang aku tak merasa la icecream nie. hehehehee suka rasa strawberry dia yang tak terlalu overpowering an kat tengah tu rasa macam susu pekat manis, tapi still sedap!!  siapa dah try???

dulu yang saiz macam nie, rm0.30 - rm0.50 (zaman aku sekolah rendah dan sekolah menengah), sekarang dah rm1.00 sebungkus. nostalgia sungguh rasa. teringin nak merasa zaman sekolah menengah lagi. wahhahahaha

birthday Althea Korea dan jadi one of the Althea Angels. serius terharu, Althea staffs nie baik sangat la. no wonder they become so successful. shipping hampir ke seluruh dunia dah sekarang. yang paling best, BELI 2 BARANG dapat FREE SHIPPING (if i'm not mistaken). omgggg!

dah la dapat produk by Althea yang terbaru (wash off mask) READ HERE, lepas tu dapat pulak reward point USD30, shopping lagi kat Althea, terharu gila. berapa banyak dah kotak Althea aku kumpul since first birthday dia. :D nanti aku update apa benda2 yang aku shopping guna reward point tu :) thanks a lot staffs at ALTHEA :3

BCF | Borneo Cultural Festival 2018
panggilan mesra Pesta Borneo, BCF ialah adalah pesta dimana semua kaum di Sibu (my hometown) berkumpul dan promote kaum masing2? lol, lebih kepada mengenalkan la. semua kaum ada kawasan booth dan stage sendiri, pelbagai makanan ada. aku ada buat draft pasal benda nie. tapi entah bila nak publish sebab belum habis taip lagi. hahahhaha. 

serius banyak benda aku nak cerita. tapi sampai sini saja la untuk kali nie. banyak benda aku belajar pada bulan july, walaupun rasa busy dan penat all the time walaupun tak buat apa2 sangat, hahahhaha tapi aku rasa aku lebih okay.

aku taktau dah nak cerita apa nie.
macam biasa, aku banyak layan anime. hahahhaha
aku selalu update insta story, aku suka layan explore kat insta sebab banyak benda lawak, sambil layan insta story yang lain. life setiap orang sangat interesting (aku bukan stalker ya), banyak benda yang aku boleh belajar. ada yang suka update insta story setiap benda yang dia buat, ada yang suka update quote, macam2 la. thanks la bagi sesiapa yang suka update benda berilmu tu. kalau aku memang update benda merepek je la hahahhahaha

july korang pulak macam mana?
ada insta? jom letak link ig korang kat komen (boleh aku follow dan letak kat post nie) hehehhe :D


sekian, ilal liqa'
see yaaaaa when i see yaaaa la

11 comments

  1. kmk penah try aek ya. tp kmk sik ingat buah apa. nasik lemak ya nang legend lah. mun balit sibu jak memang ada makan ya. nenek kmk suka beli. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyaman kaaaa? aok nang legend, kinek rasa makin mahal harganya padahal sama jak saiz macam dolok2 :D

      Delete
  2. Air kelapa campur durian? Interesting. Tak dapat nak bayang rasa dia macam mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa macam durian campur santan kot :D teringin jugak nak try nanti :3

      Delete
  3. Rindunya nasi lemak 50 sen tu! Bila balik kampung selalu beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokay, nanti balik kampung boleh beli dan makan puas2 :D

      Delete
  4. Banyak memborong ye kali ni hihi. Tak pernah nampak ice cream tu, kalau jumpa kena try lah!
    BV snap gambar pakai kamera apa? Ada guna apps? Semua gambar BV sangat nicee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeesss, hehehe kena tryyy sebab nie kira ice cream baru keluar :D
      guna phone kamera dan app vsco. thankssss yaaa:3

      Delete
  5. baby shark ping fong tu belum try lagi. selalu pegi kedai mesti tak ada T_T Kali ni nak carik jugak nak merasa hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. please try sebab memang sedap, maybe ramai yg try beli sebab icecream baru kan :D

      Delete
  6. macam sedap je ice cream tu..heheh

    saya tak rajin nak wrap up kan july saya...hoho

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!

newer older Home