mini kbeauty haul

. Sunday, 19 August 2018 .
kemain kan, lately banyak cerita pasal kbeauty stuffs. hari tu kan aku dah share pasal Althea Angels. kali nie nak share kbeauty produk yang aku pilih kat Althea, shopping guna reward point berjumlah 30usd (RM130). kemain shopping. 

assalamualaikum dan salam sejahtera~

sebenarnya banyak kbeauty produk dalam wishlist aku, kali nie aku dapat pilih produk2 yang dah lama dalam wishlist aku untuk kategori kbeauty. excited giler masa shopping kat Althea. pilihan barang2 yang ada tak pernah mengecewakan. THANKS A LOT ALTHEA!

taktau jugak nak pilih yang mana lepas masukkan barang2 yang aku wishlist dalam cart. :D ambik masa sejam lebih jugak nak pilih barang2 nie. hahahhahaha

so, inilah barang2 yang aku pilih. excited giler tunggu semua barang nie sampai. cepat jugak barang2 aku sampai. dalam masa seminggu dah dapat. terbaik la. kalau tak silap sekarang dah ada shipping free kalau korang beli 2 barang atau lebih. aduhhh makin semangat rasa nak shopping kat Althea.

meh baca sedikit review dan produk2 kbeauty yang aku pilih. 

benda nie lama dah dalam wishlist aku sebab terjebak dengan youtuber. semua rave pasal produk nie sebab produk nie tahan lama, buat bibir nampak matte tapi tak mengeringkan bibir ala2 velvety texture gituuu. aku pilih warna yang paling cepat sold out iaitu celeb deep rose. serius aku suka dengan texture dia, senang nak buat gradient lips dan sangat tahan lama (6 hours+ kalau tak makan heavy thing). buat masa sekarang ink velvet nie adalah lip product yang paling mahal aku pernah ada. lol. 

aku suka gila pakai lip tint sebab rasa ringan dibibir (rasa tak pakai apa2) dan warna yang nampak natural. kalau dibandingkan antara lip tint tony moly dan the saem, aku suka the saem sebab lebih tahan lama (sikit) dari tony moly, sama je sebenarnya. hahahhaha okay, apa2pun aku suka lip tint, aku rasa semua mesti ada benda nie as 'go to' produk gituuuu. cewahhh. lagipun harga murah dan satu bekas nie sangat tahan lama, packaging best (tak mudah leak) dan suka 'wand' dia. 

lama jugak dah teringin nak try nie, dulu aku pernah nak beli nie tapi sebab ada alcohol dan masa tu kulit aku extra sensitive, aku tak jadi beli. kali nie aku nak cuba sebab kulit sekarang dah ok sikit (kot). sebenarnya, aku beli sebab nak bersihkan dan minimise saiz pores aku yang makin membesar nie. hahahhahha. entah la kalau menjadi kan sebab aku belum try la. masih nak habiskan primer water (althea bare essentials) which currently my fav. 

lama dah teringin nak grab althea petal velvet nie, kebetulan masa 3rd birthday, Althea keluarkan yang baru pulak, powder dia warna pink! apa lagi pilih la satu. suka packaging dia yang sangat comel. aku suka pakai nie kalau nak buat kulit nampak 'matte' lepas pakai foundation. 

sheet masks memang best. kali nie aku pilih dari brand BOOMDEAHDAH. teringin nak guna nie sebab ada tengok video dari Althea Korea kat youtube, comel2 je. memang mask nie memudahkan. aku baru cuba green tea, guna untuk relax2 hujung minggu. :D

๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ

begitu je lah cerita mini kbeauty haul aku kali nie. entah bila lagi dapat shopping kbeauty nie. masih banyak benda dalam wishlist (kbeauty) aku belum tercapai. hahahhahhaa, inilah yang terjadi bila kau jenis mudah terjebak dengan kata manis youtuber2 kbeauty. lol. 

semoga ALTHEA KOREA terus maju! fighthing!

korang dah pernah shopping kat Althea?

sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya
kemain kan, lately banyak cerita pasal kbeauty stuffs. hari tu kan aku dah share pasal Althea Angels. kali nie nak share kbeauty produk yang aku pilih kat Althea, shopping guna reward point berjumlah 30usd (RM130). kemain shopping. 

assalamualaikum dan salam sejahtera~

sebenarnya banyak kbeauty produk dalam wishlist aku, kali nie aku dapat pilih produk2 yang dah lama dalam wishlist aku untuk kategori kbeauty. excited giler masa shopping kat Althea. pilihan barang2 yang ada tak pernah mengecewakan. THANKS A LOT ALTHEA!

taktau jugak nak pilih yang mana lepas masukkan barang2 yang aku wishlist dalam cart. :D ambik masa sejam lebih jugak nak pilih barang2 nie. hahahhahaha

so, inilah barang2 yang aku pilih. excited giler tunggu semua barang nie sampai. cepat jugak barang2 aku sampai. dalam masa seminggu dah dapat. terbaik la. kalau tak silap sekarang dah ada shipping free kalau korang beli 2 barang atau lebih. aduhhh makin semangat rasa nak shopping kat Althea.

meh baca sedikit review dan produk2 kbeauty yang aku pilih. 

benda nie lama dah dalam wishlist aku sebab terjebak dengan youtuber. semua rave pasal produk nie sebab produk nie tahan lama, buat bibir nampak matte tapi tak mengeringkan bibir ala2 velvety texture gituuu. aku pilih warna yang paling cepat sold out iaitu celeb deep rose. serius aku suka dengan texture dia, senang nak buat gradient lips dan sangat tahan lama (6 hours+ kalau tak makan heavy thing). buat masa sekarang ink velvet nie adalah lip product yang paling mahal aku pernah ada. lol. 

aku suka gila pakai lip tint sebab rasa ringan dibibir (rasa tak pakai apa2) dan warna yang nampak natural. kalau dibandingkan antara lip tint tony moly dan the saem, aku suka the saem sebab lebih tahan lama (sikit) dari tony moly, sama je sebenarnya. hahahhaha okay, apa2pun aku suka lip tint, aku rasa semua mesti ada benda nie as 'go to' produk gituuuu. cewahhh. lagipun harga murah dan satu bekas nie sangat tahan lama, packaging best (tak mudah leak) dan suka 'wand' dia. 

lama jugak dah teringin nak try nie, dulu aku pernah nak beli nie tapi sebab ada alcohol dan masa tu kulit aku extra sensitive, aku tak jadi beli. kali nie aku nak cuba sebab kulit sekarang dah ok sikit (kot). sebenarnya, aku beli sebab nak bersihkan dan minimise saiz pores aku yang makin membesar nie. hahahhahha. entah la kalau menjadi kan sebab aku belum try la. masih nak habiskan primer water (althea bare essentials) which currently my fav. 

lama dah teringin nak grab althea petal velvet nie, kebetulan masa 3rd birthday, Althea keluarkan yang baru pulak, powder dia warna pink! apa lagi pilih la satu. suka packaging dia yang sangat comel. aku suka pakai nie kalau nak buat kulit nampak 'matte' lepas pakai foundation. 

sheet masks memang best. kali nie aku pilih dari brand BOOMDEAHDAH. teringin nak guna nie sebab ada tengok video dari Althea Korea kat youtube, comel2 je. memang mask nie memudahkan. aku baru cuba green tea, guna untuk relax2 hujung minggu. :D

๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ

begitu je lah cerita mini kbeauty haul aku kali nie. entah bila lagi dapat shopping kbeauty nie. masih banyak benda dalam wishlist (kbeauty) aku belum tercapai. hahahhahhaa, inilah yang terjadi bila kau jenis mudah terjebak dengan kata manis youtuber2 kbeauty. lol. 

semoga ALTHEA KOREA terus maju! fighthing!

korang dah pernah shopping kat Althea?

sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya

16 comments

  1. Syaza pernah beli Tony Moly lip tint from Althea. Memang best lip tint tu, light weight dan pigmented. Cuma tak tahan lama je dekat bibir tapi takpe boleh reapply balik nanti ๐Ÿ˜Š

    The sheet masks are so cheap. Nanti buatlah review, kalau best boleh beli nanti. hehe ๐Ÿ˜‰

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang tak berapa tahan lama dan kena rajin apply balik :D
      yess, sangat murah. nanti buat review :)

      Delete
  2. alahai.. lama gak teringin nak try Peri Pera tu.. nanti la beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun lama dah teringin, baru dapat try. nanti boleh la shopping kat althea :)

      Delete
  3. peri pera range lip product memang best. i ada peri’s ink 2 colour and now tengah usha peri’s ink velvet pulak ๐Ÿ˜š

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, semua famous. boleh la beli kat althea lepas nie. BV pulak tengah usha airy ink velvet. :D

      Delete
  4. Peripera tu famous ya rupanya. I didn't know about it before. Mungkin kalau pergi Korea boleh cuba beli kot. Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, mostly lip products dorang yang famous, yeahhh boleh try beli kalau pergi kat korea nanti. rasanya kalau kat sana harga lagi murah :)

      Delete
  5. jalan2 singgah sini sambil baca blog. btw done follow blog yg super duper cute ni hehe. sara pun dah shopping kat althea cuma belum review lagi huhu

    https://messarah.blogspot.com/2018/08/movie-review-game-night-uninvited-crush.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sudi follow dan singgah :D review la nanti, BV suka baca blogpost berkaitan haul dan review :D

      Delete
  6. Kemain shopping ehhhh hehehe bestnya banyak kbeauty products! Nanti boleh review lah, especially the lip products tau hehe :D

    Lenne Zulkiflly Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss, memang syok je dapat shopping kbeauty product :D memang ada dah plan nak review lip products yang BV suka XD

      Delete
  7. alamak, peri pera tu dah lama i cari tapi susah nak cari dekat drugstore dekat-dekat sini ๐Ÿ˜ญ btw face masks tu ya Allahhhh murah gila, i tunggu you punya review, kalau ok nak pegi cari hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang susah cari yg peri pera tu kat drugstore, banyak jual online je T^T yess, sangat murah, nanti rajin BV review :D

      Delete
  8. Maakk.. rasa nostalgic nampak toner Wonder Pore tu. antara produk yg myra review masa mula2 start blogging tahun 2013. Anyway, nice products you got here. Enjoy!

    www.myrabeautydiary.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh lamanya tu, harap sesuai la untuk BV :D
      thanks :3

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!

newer older Home