Thursday, 26 March 2020

my freaking 25th birthday!

nak expect benda pelik berlaku? of course tiada sebab aku anggap birthday atau tarikh kelahiran itu hanya sebagai biasa2. tiada benda nak dihebohkan kecuali sebagai tanda kesyukuran sebab masih hidup selama dua dekad setengah. percaya atau tidak. pada 3 MARCH 2020, aku dah genap 25 tahun.


cuma yang ke 25 tahun nie agak special bagi aku sebab dah di pertengahan dua puluhan. kononnya rasa matang, tapi aku rasa biasa2 je. minda masih terasa nak jadi budak2 tapi kita kena sedar diri kita, kau dan aku dah cukup umur matang. kalau tak matang lagi taktau la. hahahhahhaa

assalamualaikum dan salam sejahtera!
di umur yang dah genap 25 tahun ini, aku sangat bersyukur kepada mak dan arwah bapak yang melahirkan dan mendidik aku sampai tahap aku boleh tahu baik buruk. alhamdulillah. 

cita-cita ketika muda remaja dan ketika kanak2 hingusan bila mencapai umur 25 tahun. 
- dapat kerja best
- balas jasa ibubapa
- kahwin 

realiti
- kerja biasa je. tak puas lagi dengan kerja sekarang
- sempat balas jasa mak je dengan bagi duit tiap bulan. al-fatihah to arwah bapak
- still single tapi bahagia je LOL

macam biasa, banyak benda yang aku nak capai masih belum tercapai. mungkin belum rezeki dan masanya. takpa, kita ikut pace sendiri.

early birthday celebration with cousins. sunday 1 march. 

hadiah birthday from my mom. crochet kaonashi! i love it so much!!

hadiah phone casing untuk diri sendiri. bila teringin nak beli phone baru, rasa macam tak berbaloi sebab phone sekarang elok lagi, so kita beli casing baru. atleast ada la rasa baru sikit. hahahha.

kekadang rasa nak jadi budak2 balik bila tengok dunia orang dewasa nie. komitmen dan tanggungjawab di mana2. bila ada akal fikiran, banyak benda kena fikir. overthinking pun satu hal jugak. best jadi kanak2 yang tak fikir apa2. apa2pun alhamdulillah masih berakal!


*****************************
aku malas nak cerita pasal virus. maybe next post kot.
siapa sangka March 2020 jadi sangat memorable bagi seluruh manusia didunia. 
al-fatihah. terima kasih kepada frontliner yang sentiasa berjuang. 

birthday korang pulak bila? umur pulak dah berapa? we are still young but stay safe ok!

thanks sudi baca!
sekian,
ilal liqa'


20 comments:

  1. Happy birthday! Casing tu semua lawa-lawa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankss! kann, best sebab semua lawa dan murah :D

      Delete
  2. i dah tua.. malu nak share.. hahahhaha

    Happy birthday. Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki. Stay safe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. don't worry asal jiwa masih muda heheheh

      thanks! aminn~ stay safe too :D

      Delete
  3. happy birthday bv! kita pun geng march hihi

    ReplyDelete
  4. Sama lah, never expect anything during my birthday since dah besar ni huhu.
    Happy birthday BV!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, just bersyukur sebab masih sihat :)
      thanksss! :D

      Delete
  5. mcm temerity pula gmba tu ada blurr haha

    ReplyDelete
  6. happy belated 25th birthday, BV! :) x

    ReplyDelete
  7. Happy belated birthday BV, sweet 25!
    I love to keep my celebration simple like this heeee.
    My birthday would be in October <3

    ReplyDelete
  8. Happy belated birthday! May Allah bless you 😘

    ReplyDelete
  9. we're a year apart but shares the same birthday and I feel you.

    ReplyDelete
  10. happy belated birthday bv! that kaonashi crochet is so cool and kewt🥺 may allah bless you always x

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!