Sunday, 15 March 2020

february 2020 | my life update


tup tup dah march. macam minggu lepas baru masuk tahun baru. cepatnya masa berlalu. meh la nak cerita apa benda terjadi pada bulan februari. macam biasa life aku agak uneventful. macam biasa, weekdays kerja, weekends offday. dah offday malas pulak keluar.

assalamualaikum
ini kisah hidup aku. acewahh.

pepagi dah layan mee jawa dan cola. macam mana nak sihat? hahahhahaha
sejak januari lepas, aku start hantar adik aku pergi sekolah tiap pagi kecuali sabtu ahad except ada kelas lain. sampai area tempat kerja terlalu awal dalam pukul 7am macam tu, dah la masuk kerja pukul 8am. nasib baik kat kawasan tu ada kedai makanan yang bukak awal pagi. 

hamoir tiap hari/pagi minum teh tarik dan makan roti canai. kalau sorang layan la youtube + baca manga.
pernah sekali hantar adik pergi sekolah time hujan agak lebat, jalan raya banjir. tetiba langgar lopak air yang agak dalam terus kereta mati tengah jalan. dah la ada kereta lane sebelah pun mati lebih awal. hahhahahahha. of course la sis nervous, kemain banyak kenderaan lain lalu sebab kawasan traffic lights dan masa orang turun kerja. ada la dalam 10-15minit berkeluh kesah, then cuba start engine. next tawakal je la sambil start engine, engine masih slow, teringat style pakcik2 yang revving engine. terus okay sikit, gerak ketepi sekejap. dalam beberapa minit, tawakal je la gerak alhamdulillah sampai sekolah adik walaupun lambat. sejak hari tu, aku bawak kereta behave sikit bila hujan. sanggup elok kawasan ada lopak2 air dan banjir sebab takut kejadian sama berulang. lol 

kali kedua merasa sikhye. rice one punch man ok this is just a joke. (lol tetiba sama pula tema warna tin dia dengan anime one punch man) aku sejenis suka try minuman dan snack yang pelik2. tapi kena la tengok halal dia dulu kannnnn. 

scr. adik aku belanja. terharunya sistur. sedap memang sedap tapi kuah tu manissssss giler. hahahhaha sweet sour tapi lebih kepada sweet :D

 pau pun ada instant yang sedap dah sekarang. 

banyak benda terjadi. pahit manis semua ada. tapi hidup kena diteruskan.
kekadang rasa nak give up jugak, tapi apakan daya, kalau mudah nak give up sampai bila nak berada di takuk yang sama kan? february have been great. thanks you all yang buat february aku lebih bermakna. 

sssooooo, apa kes february korang?
ke malas dah nak kisah pasal february sebab sekarang dah march? hahahhaha

stay safe, cuci tangan selalu!

thanks sudi baca!
ilal liqa'
have a nice day everyone!

17 comments:

  1. I don't like Sikhye Paldo tu. Tak sedap sangat T_T Tak sama rasa macam the real sikhye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess, rasa dia pelik sikit XD my sis pun tak suka. ahh i really need to try real sikhye then :D

      Delete
  2. I'm literally drooling at all these food pics. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa sorry :D BV suka ambik gambar makanan XD

      Delete
  3. kejap betul dah march. tgh2 march pulak tu. rasa macam baru je lagi celebrate new year kat hospital haha.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, macam baru minggu lepas tahun baru. tup2 dah masuk march. nak masuk april dah sekarang :D

      Delete
  4. mun sikhye kat Dubuyo nyaman kakk! & if ktk ada peg SCR agik try sidak mpun mee chicken mushroom sbb stiap kali kmk peg scr nang selalu order ya jak HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. ee geramnya sitok sikda Dubuyo XD belum pernah try mee chicken mushroom yaa. klak mok juak try :D

      Delete
  5. dropping by, it's been a long time!! <3333333333

    ReplyDelete
  6. dropping by, it's been a long time!! <3333333333

    ReplyDelete
  7. feb was okay and march was unpredictable. my favourite month turn out to be the most memorable one with all these viruses hopping around. stay safe and take care dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la! mac is my fav month too since it is my birthday month. i really hope everything will settle down soon, you too RAY! stay safe <3

      Delete
  8. mee jawa tu pedas2 sedap huih!

    ReplyDelete
  9. Lya pulak jenis tak berani try makanan/minuman baru coz afraid of the taste haha. Anyway love the food pics! Stay safe BV!

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya berani try yang packed/tin macam tu sebab suka tengok packaging dia. XD thanks! you too :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!