a little update on life FINALLY

Sunday, 12 July 2020

rasa macam lama sangat tak update blog. macam tak percaya dah sebulan aku tak update blog T^T. nak kata busy tak la busy sangat. mungkin terasa sedikit busy dengan life. wahhahahah. mco dah pun habis, mostly semua dah start kerja balik, hidup pun kembali diteruskan. entah bila wabak penyakit nie berakhir. semoga sesiapa yang dikenali di alam maya mahupun di realiti semua sihat hendaknya.

assalamualaikum dan salam sejahtera~

entah ada lagi ke tak yang baca dan singgah ke blog aku ni. hahahha tapi aku menulis mostly atas kepuasan diri sendiri. so, yeahhh here am i after a month of taking unofficial break from blog. aku ada je kat sosial media lain, kat twitter terutamanya, sebab tu aku letak widget twitter kat blog, senang nak tahu samada owner blog ni masih aktif ke tak.

that one time, aku rasa awan depan rumah comel sangat. so fluffy~

keluar hujung minggu~ 

awal bulan makan benda sedap2.

that one time lepak tepi tasik.

finally merasa. not bad laaaa~

finally strawberry tea dalam botol. manis strawberry terasa!

chicklicious bento teriyaki chicken. yummeh!

ayam goreng plus cheese!!!!

sejak layan korean cafe vlog, tetiba minat strawberry milk! strawberry milk kat chickilicious sedap!!

aku rasa life aku macam biasa je, cuma sejak beberapa minggu lepas MCO dan kembali bekerja sejak may lepas hidup aku rasa macam dipenuhi aktiviti setiap minggu. ada je plan nak keluar la apa. tapi masih patuh la SOP, pakai mask, sentiasa pakai hand sanitizer dan sebagainya. alhamdulillah semua ok. harap semuanya akan terus ok bagi aku. inshaALLAH.

bagi benda personal pulak, aku dah genap 2 tahun bekerja di company yang sama. of course ada rasa nak cari pengalaman kat tempat lain pulak. tapi sekarang cuma ada 'rasa'. aku rasa 'selesa' dan tak berapa 'selesa' di tempat yang sama. entah la gais. maybe problem ni datang dari aku sendiri kot. susah nak keluar daripada rutin bila kita dah selesa ni, benda ni aku takut. aku takut jugak dengan perubahan tapi tanpa perubahan pun susah jugak. kena la ada plan nak 'naik tangga' dalam hidup kan. takkan nak stay di pangkal yang sama. lain orang lain jalan. soooo get it on la~

apa2pun, semoga semua urusan korang dipermudahkan~
all the best!

korang ok tak? dah makan?

thanks sudi baca
ilal liqa'
see ya when i see ya~

9 comments

  1. Alhamdulillah ok2 jer..cantik gambar 1st Tu. All the best in your life dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah,thanksss so much, you too 😊

      Delete
  2. Sedapnya! Good luck if you're trying to find a new job!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss sedap! thanks Rasya, masih dalam plan, hope ada courage to do so~

      Delete
  3. alaaa kmk belum try gik aiskrim boba ya hahaha mala lupak jak mok carik aihhh.
    kmk pun dah hampir 2 bulan sik update blog kak hahaha siktauklah apa yg di busy kmk tok hihi

    anyway, stay safe & stay positive kak! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya sikbrapa gilak sebenarnya. nyaman gk aiskrim potong teh tarik ya. hahahahahhah kann, makin lamak makin malas rasa mok update blog.

      you too, stay safe!!

      Delete
  4. kenapa makanan sume nampak sedap nyum3

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!