a peak in my august life

Saturday, 22 August 2020

oh my, how much i miss writing in this so called blog. how are you my dearest blog? nowadays, aku makin jarang update blog eh. did i skip a month? aku honestly taktau. hahahhahah just a lil bit of an update.


assalamualaikum dan anyeong haseyooooo~


aku sekarang malas nak share gambar kat blog sebab macam makin kecik je resolusi dia. gambar jadi macam pecah. kalau nak tengok gambar tak pecah, bukak la pin tweet aku, gambar2 kat blog ni sekarang mostly dari situ hahahhahahhaha

being an anime/manga fan

beberapa minggu lepas kecoh segala media sosial terutama yang dah terjebak dengan dunia anime dan manga tentang website kissanime dan kissmanga yang dah ditutup. website tu sebenarnya illegal, yes i know, tapi aku lama dah kenal anime sejak tahun 2014 (tahun aku aktif balik tengok anime. bila tunggu seasonal anime/ove/movie selalunya website kissanime la aku bukak dulu. ahhahahah. so, ceritanya, website2 illegal ni akan ditutup sooner or later atas sebab japan dah memperketatkan copyright infrigment. sedih jugak la. sebab tak semua seasonal anime yang aku nak tengok akan available kat netflix dan youtube.


sekarang ni, aku cuma tau dua youtube channel yang share full episode anime secara free (they bought the license for these anime! i am truly grateful for this!!)


muse asia and ani one (jemput singgah channel dorang! follow dan support reramai)


kasut dan beg beli kat shopeee!


shopping streak on shopee

aku rasa shopee app tu berhantu la (diri yang suka shopping salahkan app pulak hahhahahah). hari2 rajin scroll. kalau gaji lagi la. ada je benda nak beli. bulan ni aku serious shopping sakan. 4 benda dah diterima masih menanti 5 benda lagi. hahahhahahha total aku shopping kat 8 shop bulan ni. adakah ini disebabkan bulan ini adalah BULAN LAPAN? hahhahahhaa ok2, aku banyak beli benda kecik2 je, macam stationeries and etc.


satu hari di cafe yang cantik.

gonna start journaling on a6 ring binder

yayyyy, bulan ni banyak beli barang untuk diri sendiri termasuk dah nak mula balik journaling. banyak washi tapes aku takpakai. aku pilih a6 sebab kecik dan mudah la decorate lepas ni. so far. teringin nak journaling balik lepas tengok youtube. hahhahahha dan lepas discover harga stickers serta stationeries yang murah2 kat shopeeeeeee!! ahhh tak sabar nak start journaling balik. yesss!


mee kampua daging. makanan wajib makan kalau sampai sibu. tiber hahahhaha

travelling to semenanjung malaysia with mission

pada hujung bulan ogos ni, aku akan berangkat (kau shiapeeee nak berangkat bagai lol) ke semenanjung atas urusan menguruskan adik aku si nisa sambung belajar. first sis in our small family belajar sejauh semenanjung malaysia, susah la kau nak balik raya dik hahahhahaha. sebenarnya agak takut jugak nak ke sebelah nun sebab sekarang kan musim pandemic. tapi kena la gagahkan diri. kami pergi bertiga, aku, si adik dan mak. may ALLAH ease everything for us. tumpang nervous for my lil sis yang nak sambung belajar. hahhahaha


sekian saja update kali ini! hahhahahahahhaha

aku sekarang rajin update video, tu pun sebab cousin rajin bawak keluar hampir tiap minggu. kalau tak memang kat rumah je la tempat aku. lol


ogos korang pulak macam mana?

best ke tidakkkk???

don't worry be happy!


thanks for reading~

ilal liqa'

see ya when i see yaaaa~

14 comments

  1. Hai budak vanilla, even awak selalu update every month, huda la one of penyinggah haha. Samalah, this month busy macam tak menang tangan haha. Dan yes shoppee tu memang berhantu, huda dah jarang sangat buka sebab takut terbeli habis duit aku kang haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiiii! thank you much sudi singgah di blog bv, harap makin rajin la update blog ni 😭

      hahahhahah kann, shopee berhantu. nak kena uninstall 3 bulan 😂

      Delete
  2. yeayy dah lama tak nampak post! my august biasa2 je duduk rumah haha good luck to your sister yg sambung belajar tu :)

    https://garaeki.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, asal ada update sekali sebulan lol tapi kena makin rajin update blog lepas ni!

      thanks, bv pulak nervous drpd sister yg nak sambung belajar 😂

      Delete
  3. Replies
    1. it iss, tbh mee kampua hampir sama macam mee kolok tapi lain. lupa pulak apa yg lainnya hahaha

      Delete
  4. my august has been a downhill hahaha. tapi... taktau mcm mana nak stay positive 😅

    ReplyDelete
  5. Hi BV.. okay la tu sebulan. akak, berbulan2.. hahaha. btw, smart dowh converse!!!

    ReplyDelete
  6. dari mula2 discover dunia blogging ni, you've always been an inspiration. berapa kali dah tutup buka blog, last2 masih teruskan. Thank you for the inspiration and yes, shopee berhantu so kena bismillah banyak2 sebelum buka! xD

    stay safe!

    ReplyDelete
  7. Betul tu shopee ni memang menghasut betul pastu kita pun terhasut 🤣

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum bv ! heyy congrats for your sister sambung belajar :)

    omg did kissanime really shutting down ugh , -,- to por people like me its tragic , not all anime in youtube is my type , i guess i should thank u for including new website there :)

    ReplyDelete
  9. i agreed ! shopee mmg berhantuu hahahaha start dari pkp sampai sekarang asyik nak berbelanja dekat shopee ja :D

    ReplyDelete
  10. Makanan dalam post ni nampak sedap gilaaaaaa :')

    ReplyDelete
  11. hai..cepat2 join GA ni..esok tamat sudahhh

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/08/520-giveaway-by-garaeki.html

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!