another day in adulthood life

Tuesday, 19 October 2021

aku dah kira mid twenties ohemgeeeee, kekadang rasa macam tak percaya. hahahhaha sebab jiwa masih rasa kanak2. no wonder so many adult rindu zaman kanak2 dan ada yang berperangai seakan kanak2. zaman takpayah fikir susah cari duit, fikir pasal komitmen bagai. jadi budak, makan tidur main je. best! zaman study pun best.



assalamaulaikum dan salam sejahtera,

kali ni nak cerita la pasal adulthood, rasa kena tipu bhai, dulu kecik2 rasa nak cepat2 jadi adult supaya boleh tidur lewat dan buat benda sukati ahhahaha tapi bila dah capai umur adult cehhhh rasa nak gila dengan expectation orang sekeliling. penat.


korang percaya tak dengan MBTI types? aku beberapa kali dah buat dan always dapat INFP. so far, descriptions dia memang kena dengan perangai aku, dan kena sangat dengan apa yang aku expect. so i always can relate to any INFP stuff. banyak kata jangan percaya sangat MBTI, yeah sebab takut kita akan terpenjara dengan expectation of that certain types. kalau faham, memang faham la apa yang aku cuba sampaikan. sebenarnya nak cerita la, as an introvert (read as demure and love to listen than talking), im not always shy, just that it is in my nature that i didnt talk much. before ni, aku rasa aku ni banyak je cakap macam orang biasa, tapi bila dah rajin belek diri, I REALLY CAN GET THRU A DAY WITHOUT TALKING TO ANYONE. hahhahahah minda je bercakap kot. like when i write all of these. so, my mind do talk a lot.


as an adult, banyak benda yang kita hadapi, agak susah nak STAY POSITIVE, tapi ni antara cara aku nak stay positive! (cara aku ikut perangai aku la, perangai korang aku taktau ahahhahah)


i am a type to not giving a fuck of anything. senang cerita, aku ambik semua benda secara ringan. people talk behind my back? let them be, im okay with this and will take those as criticism and probably try to improve as well as i will never forget what they said. lol tbh, it is easier to forgive than to forget. i will feel hurt at that time and its end there. whatever la, just keep it to myself and just pour my enthusiasm into something that i like. walaupun dalam hati aku menyumpah astaghfirullahalazim. we live as we now just for once, so live it gais! appreciate every moment! bukan acah baik, tapi don't WASTE YOUR TIME IN THAT KIND OF SHIT. hahhahhahaha you're probably a piece of shit too, so check yourself out too okay ahaks!


as dusty as my blog phewww~


i am maybe not a smooth talker in real life, but my mind speaks like a bullet train, nonstop thinking and sometimes i blurt out something that i shouldn't say in real life hahahhahaha well i don't really want to speak my mind because it's nasty lol but who actually cares? you do you and live a life guys.


yeah get the ice-cream that you want. 


- draft ditaip pada bulan januari 2021, baru nak publish chuolls -


just be a good adult okay? your words and actions are always your own responsibilities. 


ilal liqa'

see ya when i see ya lah

8 comments

  1. Hai BV. Regarding MBTI type tu, kalau awak nak belajar lebih lagi boleh try cari 8 Cognitive Functions. For me yang tu ada better explanation, in details, dan boleh buat sekali Enneagram test. Apa yang sy tau, benda2 gini ni bagus dari segi kita nak memahami corak pemikiran kita bila buat keputusan, tapi overall tak semestinya selari sebab kita tak sedar mungkin kita ada disorders gak, macam OCD ke HSP ke ADHD ke, tapi untuk memahami corak pemikiran kita, yes, this is a good tool.

    Have a nice day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiii! yes, ada jugak baca yang 8 cognitive function ni, tu pun based on MBTI kan? dah buat Enneagram test jugak, apparently BV dapat Nine, The Peacemaker. macam sama je explanation dia dengan INFP - Mediator :D

      yang pasal disorder tu tak pasti pulak. yes, bagus untuk nak faham diri sendiri. thankss for suggestion, have a nice day too~ <3

      Delete
  2. i totally can relate this. dulu tak sabar nak jadi dewasa kononnya dah berjaya, dah ada segalanya but here i am, masih camtu je... tengah cari matlamat hidup T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, still a clueless adult~ semoga dipermudahkan semua untuk Mazni :D

      Delete
  3. adulthood is more challenging.. huhu.. xbuat lagi MBTI. recently, ada buat 4 temperaments..

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!