march 2018 | stories x favourite

. Tuesday, 10 April 2018 .
hello, apa khabar? sekarang dah april, haruslah ada cerita pasal bulan march kan. march bulan faveret sebab birthday aku kan pada bulan march jugak. meh nak cerita apa yang terjadi pada bulan march yang lepas. 

assalamualaikum dan salam sejahtera~

bila edit gambar ni beberapa hari lepas, boleh pulak aku salah letak APRIL 2018. entah apa la yang aku fikir masa edit benda ni.

apa yang terjadi bulan March?
macam biasa, nothing big and extravagant, tapi bulan birthday aku la, excited sebab umur dah masuk 23 tahun. hahhahahaha

when the life is not on my side, i go to the other side lah.

benda paling best yang terjadi pada bulan march ialah, aku dah ada domain .com untuk blog ni. yeahhh. aku start blogging tahun 2012, lepas 6 tahun baru beli domain. punya la banyak fikir ambik masa bertahun2. hahhahahha.aku ada buat post kat sini >> HAPPY BIRTHDAY AND YEAH NEW DOMAIN!

dan pada bulan march, aku ada buat 7 blog post, kira okay la, sebab target aku bila dah ada domain nak buat blog post lebih banyak dari yang biasa, walaupun tu pun sebenarnya angka biasa2 je. so, bulan april target nak buat 8 blog post atau lebih pulak (termasuk entry giveaway/segmen or such).

aku ada buat blog post TIPS BILA MEMBELI BARANG SECARA ONLINE, tu pun mengikut pengalaman aku sebagai pembeli jugak. hehhehe

akhir bulan 3 hari tu, aku dan adik2 ada keluar, tetiba dorang teringin nak makan pizza sebab iklan kat tv, pizzahut ada promotion PIZZA LARGE PAN RM15 (hanya untuk takeaway), so apa lagi, beli la. terliur balik nak pizza bila tengok gambar nie. boleh rujuk website pizzahut kalau nak check promo2 tu HERE.

sedih sikit, kat tempat aku tak ada Dominos. kalau ada, rasanya memang melantak pizza je kalau ada duit kot. hahaha

a birthday gift for myself, comfy hoodie. aku takpernah pakai baju warna terang2 macam nie. hahahhahhaa. sebab asyik beli barang2 warna hitam termasuk baju2 sampai mak aku pun bising, kali nie kita tukar taste, beli hoodie warna mustard. kemain kuning. hambek. 

ada satu hari tu, sementara mak dan adik aku settle hal kat sekolah, aku pergi la kat mall terdekat sorang2, guna hoodie kuning nie, hahahhahhahaha tetiba aku rasa malu pulak sebab kuning sangat. LOL *what nonsense is this* tapi serius aku rasa malu, dah beli barang, cepat2 masuk kereta.


๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›

FAVOURITES

kdrama | LIVE - sekarang nie layan kdrama LIVE je la, main reason sebab aku suka Lee Kwang Soo, setakat nie, memang best jugak la jalan cerita dia, kehidupan pahit getir pekerjaan polis, ada tag comedy, investigation, atau maybe romance? tu tak pasti la. 

SONGS | some anime ost that i want to keep it to myself. hahhahahhaha

MOVIES | aku rasa, aku patut review movie balik, sebab banyak yang aku tengok yang aku perlu kupas dan share sebab menarik perhatian. :D

๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›

ada la beberapa benda yang terjadi pada bulan march yang aku malas nak cerita, makin tua, makin malas pulak nak share cerita personal kat blog. hahahhahahha. lain kali aku share cerita yang gempak2. harap tak terliur sangat la tengok gambar pizza cheese deluxe tu. 

so, MARCH korang pulak macam mana?
PIZZA apa favorite korang, nak jugak merasa kalau boleh :3


sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya lah
hello, apa khabar? sekarang dah april, haruslah ada cerita pasal bulan march kan. march bulan faveret sebab birthday aku kan pada bulan march jugak. meh nak cerita apa yang terjadi pada bulan march yang lepas. 

assalamualaikum dan salam sejahtera~

bila edit gambar ni beberapa hari lepas, boleh pulak aku salah letak APRIL 2018. entah apa la yang aku fikir masa edit benda ni.

apa yang terjadi bulan March?
macam biasa, nothing big and extravagant, tapi bulan birthday aku la, excited sebab umur dah masuk 23 tahun. hahhahahaha

when the life is not on my side, i go to the other side lah.

benda paling best yang terjadi pada bulan march ialah, aku dah ada domain .com untuk blog ni. yeahhh. aku start blogging tahun 2012, lepas 6 tahun baru beli domain. punya la banyak fikir ambik masa bertahun2. hahhahahha.aku ada buat post kat sini >> HAPPY BIRTHDAY AND YEAH NEW DOMAIN!

dan pada bulan march, aku ada buat 7 blog post, kira okay la, sebab target aku bila dah ada domain nak buat blog post lebih banyak dari yang biasa, walaupun tu pun sebenarnya angka biasa2 je. so, bulan april target nak buat 8 blog post atau lebih pulak (termasuk entry giveaway/segmen or such).

aku ada buat blog post TIPS BILA MEMBELI BARANG SECARA ONLINE, tu pun mengikut pengalaman aku sebagai pembeli jugak. hehhehe

akhir bulan 3 hari tu, aku dan adik2 ada keluar, tetiba dorang teringin nak makan pizza sebab iklan kat tv, pizzahut ada promotion PIZZA LARGE PAN RM15 (hanya untuk takeaway), so apa lagi, beli la. terliur balik nak pizza bila tengok gambar nie. boleh rujuk website pizzahut kalau nak check promo2 tu HERE.

sedih sikit, kat tempat aku tak ada Dominos. kalau ada, rasanya memang melantak pizza je kalau ada duit kot. hahaha

a birthday gift for myself, comfy hoodie. aku takpernah pakai baju warna terang2 macam nie. hahahhahhaa. sebab asyik beli barang2 warna hitam termasuk baju2 sampai mak aku pun bising, kali nie kita tukar taste, beli hoodie warna mustard. kemain kuning. hambek. 

ada satu hari tu, sementara mak dan adik aku settle hal kat sekolah, aku pergi la kat mall terdekat sorang2, guna hoodie kuning nie, hahahhahhahaha tetiba aku rasa malu pulak sebab kuning sangat. LOL *what nonsense is this* tapi serius aku rasa malu, dah beli barang, cepat2 masuk kereta.


๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›

FAVOURITES

kdrama | LIVE - sekarang nie layan kdrama LIVE je la, main reason sebab aku suka Lee Kwang Soo, setakat nie, memang best jugak la jalan cerita dia, kehidupan pahit getir pekerjaan polis, ada tag comedy, investigation, atau maybe romance? tu tak pasti la. 

SONGS | some anime ost that i want to keep it to myself. hahhahahhaha

MOVIES | aku rasa, aku patut review movie balik, sebab banyak yang aku tengok yang aku perlu kupas dan share sebab menarik perhatian. :D

๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’›

ada la beberapa benda yang terjadi pada bulan march yang aku malas nak cerita, makin tua, makin malas pulak nak share cerita personal kat blog. hahahhahahha. lain kali aku share cerita yang gempak2. harap tak terliur sangat la tengok gambar pizza cheese deluxe tu. 

so, MARCH korang pulak macam mana?
PIZZA apa favorite korang, nak jugak merasa kalau boleh :3


sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya lah

11 comments

  1. Congrats sebab dah ada domain sendiri hehehe. Saya pun suka pakai baju gelap esp hitam, sebab tak confident nak pakai warna terang2 hehe. Kawan selalu tegur :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks :) sama la, kurang confident nak pakai warna terang2, BV lak mak selalu tegur :D

      Delete
  2. I'm March baby too hehe. Happy belated birthday btw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh high five, Happy belated birthday to you too :D

      Delete
  3. cantik hoodie mustard tu. happy birthday ye

    ReplyDelete
  4. That mustard hoodie tho! <333 Hehe sama lah kita. Dalam diam ada target nak naikkan entry setiap bulan. Bukan senang. Tapi as long as makin banyak we are doing fine! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh super loved it :D kann, sama2 la rajin update blog lepas nie, setuju2 :)

      Delete
  5. congrats dah ada domain kak! haha samalah kita,mak kmk slalu juak bising sbb kmk mala jak beli baju warna hitam. nang semua benda hitam,mun sik putih haha

    best kah drama live ya? kmk lom start ngga gik tok. klak2 lah kmk ngga nya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks :D hahhahaha sama jak kita duhal :D kmk jarang juak ada baju warna putih T^T

      best la juak, kwangsoo serius sikit sia hahhahah :D

      Delete
  6. Congrats untuk domain baru! Semoga terus semangat nak update dan murah rezeki dalam bidang blogging ni.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!

newer older Home